Інфекціоніст: Щоб вижити українці повинні вести себе як "потенційно інфіковані" коронавірусом

Інфекціоніст: Щоб вижити українці повинні вести себе як "потенційно інфіковані" коронавірусом
Читать на русском

Ольга Голубовська нагадала про складну ситуацію з коронавірусом та закликала українців дотримуватися елементарних правил обережності

Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська закликала українців поводитися, як "потенційно інфіковані" коронавірусів. Про це повідомляє APnews з посиланням на її заяву.

"Всім "ковідоскептікам", яких, правда, дещо зменшилася в стрічці, хочу сказати наступне: вам добре живеться. Ви не бачите, що відчувають пацієнти, які шукають собі ліжко з киснем. Ви не бачите, як працюють реаніматологи, тягаючи балони з киснем у відділення, де падає його тиск, тобто все важкі пацієнти опиняються на волосок від загибелі. Ви не бачите, як важкі виснажені хворі знімають з себе маску з киснем, щоб померти, причому роблять це тихо, вночі, щоб ніхто не бачив ... як гинуть порівняно молоді люди, вже йдуть на поправку, від тромбозів ... важко, коли в одній родині помирають кілька осіб ... причому не завжди літні ... Ви не бачите темп роботи змученого персоналу, що не має ні хвилини спокою ні вдень, ні вночі ... і таке було в багатьох країнах, розвинених і не дуже", - йдеться в повідомленні.

За її словами, щоб довести систему охорони здоров'я до колапсу достатньо 20% менше важких хворих.

"Не вірите, не боїтеся, ваше право. Просто дайте шанс тим, хто боїться, обгрунтовано боїться захворіти, мінімізувати на це ризики. Коли я бачу натовпи народу без засобів індивідуального захисту, мені здається, що в "ковідних" госпіталях менше шансів заразитися, ніж в гастрономі або різних моллах. Носіть маски й дотримуйтеся дистанції. Поводьтеся, як потенційно інфіковані, бо ми всі вже в осередку інтенсивної передачі інфекції", - зазначила Голубовська.

Крім того, вона зазначила, що тяжкість захворювання COVID-19 - "дозозалежні".

"Не контактуйте з людьми, що мають респіраторні симптоми. Уникайте масових заходів. На жаль, для таких інфекцій з доби середньовіччя нічого не змінилося. Тільки дистанціювання, роз'єднання та індивідуальний захист", - підсумувала інфекціоніст.

Як раніше повідомляв APnews, за минулу добу в Україні виявили зростання захворюваності на коронавірус - лабораторно підтверджено 5 133 випадки

Новини партнерів

Курйоз дня. У Борисполі білборди одного з кандидатів в мери повісили перевернутими
Футболіст "Динамо" закрутив роман з чемпіонкою світу з дзюдо

Найпопулярніше за тиждень