Індія через півроку відновлює експорт вакцин від COVID-19

Індія через півроку відновлює експорт вакцин від COVID-19
Читать на русском

Глава місцевого МОЗ пообіцяв виконати всі свої зобов'язання.

Індія прийняла рішення відновити експорт вакцин від коронавірусу через півроку. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Індії Мансуха Мандавії, яке призводить BBC.

За словами Мандавії, в жовтні виробники вакцин в Індії вироблять більш як 300 мільйонів доз. Велика частина цих вакцин і раніше, буде виділятися для вакцинаційної кампанії всередині країни, проте "надлишки доз" будуть відправлені в інші країни.

"Виробництво буде і далі збільшуватися. Biological E (вакцина, розроблена у співпраці з американськими компаніями Dynavax і Baylor College of Medicine) і інші виробники також представлять свої вакцини на ринку", - зазначив Мандавія.

Окремо глава МОЗ Індіїі зазначив, що Індія виконає свої зобов'язання перед різними країнами. "Ми допоможемо світу і за допомогою COVAX ми також виконаємо свої зобов'язання", - сказав Мандавія журналістам.

Відзначимо, що в рамках ініціативи COVAX Україна повинна була отримати від 2,2 до 3,7 млн ​​доз вакцини AstraZeneca. При цьому на момент зупинки поставок наша країна отримала 500 тисяч доз препарату. Також Україна отримала ще 367 200 доз, але ці препарати були зроблені в Південній Кореї.

Оголошення про відновлення експорту було зроблено напередодні візиту прем'єр-міністра Нарендри Моді до Вашингтона на саміт лідерів США, Індії, Японії і Австралії. Варто нагадати, що Індія, бувши найбільшим в світі виробником вакцин, призупинила експорт в квітні, щоб задовольнити внутрішній попит через різке зростання кількості випадків коронавірусу в країні.

Раніше APnews повідомляв, що вакцинація від COVID-19 може стати обов'язковою в Україні. Відповідну заяву зробив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Новини партнерів

Видатки на Мінцифри зростуть втричі: як зміниться фінансування держорганів у 2022 році
Кривава стрілянина у Пермі: матір Бекмансурова заявила, що він "був ідеальною дитиною, але завжди не любив людей"

Найпопулярніше за тиждень