«Чекаємо з нетерпінням!»: світові лідери відреагували на інавгурацію Джо Байдена

«Чекаємо з нетерпінням!»: світові лідери відреагували на інавгурацію Джо Байдена
Читать на русском

"Я з нетерпінням чекаю можливості працювати з Байденом", "Я дуже радий", "У нас є багато тем для обговорення", - лідери Європи не приховують свого захоплення від зміни керівництва США.

20 січня Джо Байден офіційно стане чинним президентом США. Ця дата стане початком оновлення відносин між Сполученими Штатами Америки та країнами ЄС. Розуміючи це, світові лідери почали висловлювати свою радість оновленню адміністрації Білого дому. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяви політиків.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон

«Я з нетерпінням чекаю можливості працювати з ним (Байденом) і з його новою адміністрацією, зміцнюючи партнерство між нашими країнами та працюючи над нашими спільними пріоритетами: боротьбі зі зміною клімату, відновленню після пандемії та зміцненню нашої трансатлантичної безпеки».

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн

«Сполучені Штати повернулися. І Європа готова, щоб відновити зв'язок зі старим і надійним партнером, щоб вдихнути нове життя в наш заповітний союз. Я з нетерпінням чекаю спільної роботи з Джо Байденом"

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр

"Я дуже радий тому, що сьогодні Джо Байден приносить присягу і переїжджає до Білого дому. Я знаю, що багато людей в Німеччині поділяють це почуття».

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте

"У нас є багато спільних тем, які ми хочемо обговорити: зміни клімату, перехід до зеленої енергетики та соціальна інтеграція».

Раніше APnews повідомляв, ЗМІ дізналися, які укази Байден підпише в перші дні президентства.

Новини партнерів

На Одещині у закинутій бібліотеці знайшли вбитою вчительку
Від чого помирають українці? Держстат повідомив про сотні смертей від неідентифікованого вірусу

Найпопулярніше за тиждень