Імбецили та одноклітинні: Нацрада оштрафувала "4 канал" через образи українців телеведучим Дроздовим

Імбецили та одноклітинні: Нацрада оштрафувала "4 канал" через образи українців телеведучим Дроздовим
Читать на русском

Сума штрафу - 100 тисяч гривень

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення визнала висловлювання телеведучого Остапа Дроздова в ефірі "4 каналу" образливими і такими, що принижують людську гідність. Саме ЗМІ оштрафували на 100 тис. гривень.

Про це APnews пише з посиланням на заяву нардепа Максима Бужанського, який і подав до Нацради відповідне звернення.

Він розповів, що рішення було винесено сьогодні. У ньому, зокрема, говориться, що висловлювання Дроздова були образливими і принижували людську гідність. При цьому "4 канал" оштрафовано на 25% вартості ліцензії - за словами нардепа, це близько 100000 грн.

"Забавно виглядав адвокат каналу, який спочатку сказав, що вони "смиренно погоджуються з будь-яким рішенням Нацради", а потім почав торгуватися з-за розміру штрафу", - розповів народний депутат.

Нагадаємо, мова йде про ефір, під час якого телеведучий назвав глядачів закритих телеканалів 112, NewsOne і Zik "імбецилами", "одноклітинними" і "щурами". Тоді "4 канал" заступився за ведучого.

Раніше в інтерв'ю APnews Остап Дроздов заявив, що "імбеціли" і "одноклітинні" - невинні терміни біології, і якщо вони у когось розпалюють ненависть - треба до психолога.

Новини партнерів

В Європі буде новий спалах COVID-19: в ВООЗ назвали причину
У США чоловік застряг на 2 дні у вентиляторі: копи знайшли його зі зв'язкою метамфетаміну

Найпопулярніше за тиждень