Гроші витратили - конкурс заблокували: Венедіктова провалила ініційоване Зеленським "перезавантаження ДБР"

Гроші витратили - конкурс заблокували: Венедіктова провалила ініційоване Зеленським "перезавантаження ДБР"
Читать на русском

Сьогодні стало відомо, що глава Комісії з формування Ради громадського контролю при ДБР Володимир Сущенко припинив свої повноваження

Конкурс з формування Ради громадського контролю при ДБР вже офіційно можна вважати таким, що не відбувся. Він тривав півроку, на це витрачалися гроші з бюджету України, а в результаті - все закінчилося нічим.

Сьогодні стало відомо, що глава Комісії з формування Ради громадського контролю при ДБР Володимир Сущенко припинив свої повноваження. Раніше зі складу Комісії вийшов Роман Маселко. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву адвоката, колишнього радника директора ДБР Олега Шрама.

"З сьогоднішнього дня Комісії немає офіційно, а конкурс з формування Ради заблокований остаточно. Сьогоднішня офіційна заява Сущенко тільки підтвердила цей факт", - написав Шрам.

Так, почалося все в рамках ініційованого Президентом Закону про перезавантаження Бюро, формуванню Ради громадського контролю та Дисциплінарної комісії Бюро.

Сам порядок формування Ради Конкурсною комісією проходив в три етапи (інтернет-голосування, написання есе, співбесіда) і, як зазначив адвокат, було справою рук т.в.о. директора ДБР, а зараз Генпрокурора Ірини Венедіктової.

"З урахуванням того, що останні протоколи були підписані тільки головою комісії, було очевидно, що комісія недієздатна. Можна привітати Ірину Венедіктову і її ставлеників в ДБР з «відмінним» результатом по виконанню ініційованого Президентом Закону про перезавантаження Бюро, формуванню Ради громадського контролю та Дисциплінарної комісії Бюро", - зазначив Олег Шрам.

Читайте також:

Новини партнерів

Голова ОАСК Вовк заявив, що не переховується від НАБУ та знаходиться в Україні
На протестах у Білорусі затримали польських студентів

Найпопулярніше за тиждень