«Гра м'язами!»: Зеленський відреагував на перекидання російських військ до кордонів України

«Гра м'язами!»: Зеленський відреагував на перекидання російських військ до кордонів України
Читать на русском

"Ми завжди готові до будь-яких провокацій", - у черговий раз підкреслив гарант.

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність ЗСУ до відбиття повномасштабної російської агресії. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву глави держави.

«Гра м'язами в форматі військових навчань і можливих провокацій вздовж кордону - це традиційна справа Росії. Таким чином вона намагається створювати атмосферу загрози та одночасно - тиску під час переговорів про припинення вогню і щодо миру як нашої цінності», - сказав гарант, зазначивши, що Україна «готова до будь-яких провокацій».

Водночас політик підкреслив, що Київ не проти переговорів про мир.

«Завжди боляче втрачати наших людей. Кожна звістка про загибель дається з болем сім'ям, родичам, всім українцям і мені як Президенту. Саме тому ми не зупиняємося і домовляємося про перемир'я як про найшвидший тактичний крок. Наша стратегія - мир і повернення наших людей та територій», - додав Володимир Зеленський.

Що цьому передувало?

У кінці березня соцмережі заполонили фото перекидання російської техніки до кордонів України. Командування ЗСУ зв'язало цей крок з можливою підготовкою РФ до повномасштабної війни. Своєю чергою Кремль заявив, що має право пересувати армію на «своїй території» так, як вважає за потрібне.

Раніше APnews повідомляв, РФ готує провокації на Донбасі для введення військ під виглядом миротворців - розвідка.

Новини партнерів

Суд Харкова відправив Штепу під домашній нічний арешт з електронним браслетом
У Британії виявили плитку шоколаду королеви Вікторії віком в 121 рік

Найпопулярніше за тиждень