“Говорити, коли закінчиться карантин - зарано”: Україна на порозі піку хвороби - МОЗ

“Говорити, коли закінчиться карантин - зарано”: Україна на порозі піку хвороби - МОЗ
Читать на русском

Новий голова МОЗ Максим Степанов попросив допомогти медпрацівникам "хто чим може"

Голова МОЗ Максим Степанов звернувся до українського народу в черговому відеозверненні. Він розповів про те, як держава бореться з вірусом, чого варто чекати та як можна допомогти. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву Степанова в Telegram.

"З початку тижня в Україні діє посилений режим карантину, багатьом з вас це не подобається. Звісно, сидіти вдома четвертий тиждень нелегко, але ж краще пережити дискомфорт вдома здоровим, аніж захворіти", - сказав міністр.

Він повідомив, що зарано говорити про те, коли закінчиться карантин. Адже Україна знаходиться на порозі піку хвороби. Він нагадав, що у активних фазах пандемії кількість пацієнтів різко зростає. Може зростати настільки, що для допомоги не вистачає ані лікарів, ані медикаментів, ані місць в лікарнях, як було в інших країнах. Тому Степанов ще раз наголосив на важливості дотримуватись карантину та самоізоляції.

"Людство переживає складні часи. І від кожного з нас залежить, як ми вийдемо з ситуації - разом та переможцями, або поодинокі і з жахливими наслідками. Я прошу вас бути сильними, підтримувати близьких та допомагати іншим. Адже вірус мине, а людські відносини залишаться”, - сказав міністр.

Він також наголосив, що зараз усі державні установи залучені до вирішення проблеми. Окремо подякував бізнесу та волонтерам, які допомагають у боротьбі з Covid-19. Також попросив кожного допомогти медпрацівникам "на тому місці, де ви є і тим шляхом, яким ви можете".

"Найменше, що кожен з нас може зробити - це залишитись вдома. Не шукайте особливих приводів, аби подякувати медикам, їм зараз як ніколи потрібна наша підтримка. Навіть просте “дякую” багато чого варте", - відмітив Степанов.

Раніше APnews повідомляв, що в Україні різко зросла кількість жертв коронавірусу

Читайте також:

Новини партнерів

Їжа в коробках від оселедця: Денісова повідомила про відсутність дезінфекції та медзасобів у київському СІЗО
Без бабусь у чергах, але з хамством: Що відбувається у лікарнях карантинного Києва - фоторепортаж

Найпопулярніше за тиждень