"Головний герой - це команда": як гравці і тренери відреагували на історичну перемогу України

"Головний герой - це команда": як гравці і тренери відреагували на історичну перемогу України
Читать на русском

Перемога над Іспанією стала першою в історії України.

Збірна України обіграла Іспанію в рамках четвертого туру Ліги Націй. Таким чином нашій національній команді не тільки вдалося закріпитися на третьому місці в своїй групі, але і перервати серію з трьох поразок поспіль. Більш того, в історії українського футболу - це була перша перемога збірної над іспанцями. Редакція APnews вирішила зібрати емоції і враження гравців і тренерів від цього історичного матчу.

"Я думаю, що мені сьогодні немає сенсу щось говорити. Хлопці всі сказали своїм ставленням, самовіддачею, вони взяли перестроювання, які ми запропонували. Вони до кінця виконували. Це їхня перемога. Це тільки вони.

Дякую за підтримку, вдячний глядачам, які вірили в нас і прийшли. Я хочу подякувати команді за самовіддачу, бажання виконувати установку, яку ми дали. Сьогодні було дуже важко. Без перебільшень я можу сказати, що дуже радий. У цих умовах домогтися такого результату - для нас це дуже багато значить.

Той емоційний підйом, який був у футболістів, відіграв велику роль. Обсяг роботи був катастрофічно великий. Іспанія - чудова команда з хорошими гравцями і відмінним тренером. Грати проти такої команди - одне задоволення.

Я поплескав Бущану в роздягальні перед усіма хлопцями, сказав: "Нарешті ти зіграв на нуль за збірну". Він зіграв чудово. У кожного бувають складні ситуації в футболі. Ми знаємо його характеристики, він відмінний воротар. На цій позиції у нас буде конкуренція", - прокоментував перемогу головний тренер збірної Андрій Шевченко.

"Складний матч. Ми контролювали гру. Але в України були хороші контратаки, можливості, суперник зумів забити. Звичайно, не всі очікування виправдалися, але так буває. Всі готувалися, все знали. Але не завжди все виходить так, як ми плануємо. Я не можу сказати, що я занадто розчарований, але результат вже не змінити.

Я програв безліч подібних матчів за свою кар'єру. Це як раз той тип гри, де тебе можуть здолати. Мені сподобалося ставлення моїх гравців, як і більшість моментів з усього, що я бачив", - зазначив після матчу головний тренер іспанської збірної Луїс Енріке.

"Я не герой, герой - це команда. Ми вийшли на матч з єдиним колективним духом, намагалися обіграти Іспанію. Знаємо, що це за збірна, за рахунок чого вони грають. Намагалися не дати їм сьогодні простору. Їх гравці відразу карають за найменші помилки. У нас був колективний дух - все склалося вдало.

Ми розуміємо, що зіграли попередніх три матчі не кращим чином. Хотіли реабілітуватися перед уболівальниками. Дуже вдячні, що вони сьогодні прийшли і підтримали, ми граємо для них. Кожен тренер і футболіст віддав душу і серце на поле, на лавці", - автор єдиного гола в матчі Віктор Циганков зазначив командну гру української збірної.

"Наша мета була тією ж від першої до останньої хвилини. Особливо в кінці була одна думка - забити гол. Можливо, це від чогось відволікло і призвело до неуважності, помилок, які призвели до такого результату. Коли настільки прагнеш забити, а м'яч в ворота не лізе, то суперники часто відплачують і забивають. Таке буває нерідко.

Звичайно, в наші плани не входило програвати тут. Ми знали, що в Києві важко домогтися результату. Ми бачили, що на днях вони доставили проблем Німеччини. Почнемо з того, що Іспанія грала трохи повільно. Ми володіли м'ячем протягом усього матчу, але нам не вистачало того майстерності перед воротами, яке ми демонстрували раніше ", - опорний півзахисник Іспанії Родрі знав, що в Києві легко не буде.

"Це іспанці. Ми виходили з їхньої гри. Сьогодні ми не можемо грати в свій футбол, зі зрозумілих причин. Нам довелося перебудуватися, грати простіше. Іспанці не були до такого готові. Хочу привітати всю команду і країну з цим історичним досягненням. Але я не хочу, щоб ця перемога була єдиною. У нас була непростий тиждень. Треба підлаштовуватися під кожного суперника. Не завжди виходить грати в свій футбол. Ми перебудувалися, це принесло нам перемогу", - голкіпер Георгій Бущан також зробив серйозний внесок в загальний позитивний результат.

"Ми допустили помилки, які потрібно виправляти. Після цієї гри треба додавати. Але я дивлюся в майбутнє з оптимізмом. У більшості випадків при такій грі і з гостротою біля воріт суперника ми перемагаємо", - іспанець Серхіо Регілон впевнений, що результат не показує те, що відбувалося на полі.

"Вважаю, що це заслужена перемога. Ми працювали для цього, багато переміщалися, більшу частину часу проводили в обороні. Шукали свої моменти. Десь трохи поспішали, коли отримували м'яч. Але головне - терпіли. Ми дотримувалися плану на гру, грали більше від оборони, компактно. Намагалися не давати їм створювати моменти біля своїх воріт. Тільки зараз починаємо розуміти, що обіграли Іспанію. Дуже багато емоцій і сил віддали на полі", - Олександр Зубков провів непоганий матч, віддаючи багато сил в обороні.

А ми пропонуємо ще раз насолодитися результативним ударом Віктора Циганкова. Цей гол українського півзахисника дозволив Україні закріпитися на третьому місці в групі Ліги Націй, відірвавшись від швейцарців і зрівнявшись за очками з німцями.

Новини партнерів

З'явилось відео, як кортеж мера Кличка "літає" по Києву зі швидкістю 110 км/год
ЄС вводить санкції проти шести осіб та однієї компанії через отруєння Навального

Найпопулярніше за тиждень