Голова ОП Єрмак заявив про розблокування "Нормандського формату": усі сторони зацікавлені у переговорах

Голова ОП Єрмак заявив про розблокування "Нормандського формату": усі сторони зацікавлені у переговорах
Читать на русском

Єрмак наголосив, що також досягнуто домовленості активізації роботи у ТКГ.

Процес роботи "Нормандського формату" вдалося розблокувати. З великою ймовірністю такі переговори щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі будуть проводитися "у дуже частому режимі".

Про це сказав голова Офісу президента Андрій Єрмак, який прибув до Харкова на засідання РНБО, пише APnews.

"Ми можемо говорити, що процес роботи в "Нормандському форматі" розблокований, він продовжується. Я думаю, що ці зустрічі будуть проводитися в дуже частому такому режимі", - заявив керівник Офісу президента.

Єрмак підкреслив, що під час переговорів з представниками Росії, Німеччини та Франції було зафіксовано безумовну підтримку всіма сторонами режиму припинення вогню на Донбасі. Крім того, досягнуто домовленості щодо активізації роботи в ТКГ.

"Українська делегація продовжує займати конструктивну позицію щодо всіх питань. Ми сподіваємося, що ТКГ перейде до таких важливих гуманітарних питань, як обмін полоненими та відкриття КПВВ, які з української сторони вже понад рік готові до такого відкриття", - зазначив він.

Глава ОП також додав, що на сьогоднішньому засіданні РНБО у Харкові буде порушено багато важливих питань, зазначивши, що "тільки потужна армія надасть спільну безпеку країни".

Примітно, що російська сторона вчора заявила, що "прогресу немає" через принципову позицію України щодо прямих переговорів з "Л/ДНР".

Раніше APnews повідомляв, голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що радникам лідерів "нормандської четвірки" не вдалося дійти спільної позиції через 9 годин переговорів.

Новини партнерів

«Я їсти хочу, можу знепритомніти»: адвокат Кузьміних вибивала собі перерву на обід під час суду. Відео
Передумов для введення локдауну в Києві зараз немає - КМДА

Найпопулярніше за тиждень