Голова МЗС Італії прилетить в Україну цього тижня

Голова МЗС Італії прилетить в Україну цього тижня
Читать на русском

Темою обговорення буде і мир на Донбасі.

В Україну з візитом прилетить міністр закордонних справ і міжнародного співробітництва Луїджі Ді Майо. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу МЗС України.

В рамках робочого візиту Ді Майо візьме участь в україно-італійському бізнес-форумі. Також італієць зустрінеться з главою нашої МЗС Дмитром Кулебою. Ключовими темами переговорів, як зазначається, повинні стати розвиток політичного діалогу, активізація інвестиційної співпраці, збільшення обсягів торгівлі, підтримка європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також зміцнення взаємодії в рамках міжнародних організацій.

Втім, наголошується, що Луїджі Ді Майо також приділить особливу увагу ситуації на тимчасово окупованих територіях України. Після цього Ді Майо і Кулеба виступлять з офіційною заявою, а також відкриють двосторонній бізнес-форум.

Раніше APnews повідомляв, що представники МЗС розкритикували ФРН за небажання дати Україні зброю. Німеччина повинна змінити своє рішення, адже постачання зброї в Україні в її інтересах, відзначили в міністерстві закордонних справ.

Новини партнерів

У Києві біля мосту Метро виявили "підозрілий предмет": рух транспорту перекрили
National Geographic визнав існування на планеті п'ятого океану, тепер його нанесуть на карти

Найпопулярніше за тиждень