Голова Міноборони Резніков сказав, скільки військових РФ перебувають на кордонах з Україною

Голова Міноборони Резніков сказав, скільки військових РФ перебувають на кордонах з Україною
Читать на русском

За словами Резнікова, Росія стягнула до кордону на 300 танків більше, ніж минулого року.

Поблизу кордонів України перебуває близько 112 тисяч військових Російської Федерації, а з морської та авіаційної складової – близько 130 тисяч.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву міністра оборони України Олексія Резнікова, яку він зробив під час години запитань до уряду.

"На початку грудня ми спостерігали за 41 батальйонно-тактичною групою та іншими підрозділами російської армії, які налічували 94 тисячі осіб. З авіаційною та морською компонентою це було близько 110 тисяч. Зараз ми спостерігаємо за частинами, які налічують близько 112 тисяч осіб, а з морської та авіаційної складової - близько 130 тисяч осіб", - сказав голова Міноборони.

Він додав, що у квітні 2021 року бойова компонента, яку стягувала Росія, становила 126 тисяч осіб. Також Резніков зазначив, що Росія стягнула на 300 танків більше, ніж минулого року.

Міністр наголосив, що в українських військових кількість сучасних протитанкових засобів на порядок більша, ніж кількість потенційних мішеней.

Раніше APnews повідомляв, голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що кількість військ Російської Федерації, які зосереджені біля кордону України та на її окупованих територіях, недостатня для повномасштабного наступу.

Новини партнерів

Шмигаль: Україна домовилася з Угорщиною про постачання газу
"Шоу не буде": оскарження запобіжного заходу Порошенка перенесли на два тижні

Найпопулярніше за тиждень