Голова КСУ звинуватив ДБР в тиску через справу про держзраду

Голова КСУ звинуватив ДБР в тиску через справу про держзраду
Читать на русском

В КСУ вказали, що не можна назвати когось винним без відповідного рішення суду.

Глава Конституційного суду Олександр Тупицький поскаржився на продовження тиску з боку Державного бюро розслідувань через справу проти нього про державну зраду. Про це повідомляє APnews з посиланням на відповідну заяву прес-службу КСУ.

"Сьогодні, 30 жовтня, на офіційному веб-сайті ДБР з'явилася інформація з промовистою назвою" Державна зрада і незаконному відчуженні земельної ділянки на території Криму за законами РФ - ДБР розслідує кримінальне провадження стосовно голови КСУ ", в якій в.о. директора ДБР Олексій Сухачов фактично звинуватив Голову КСУ у вчиненні діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, державній та економічній безпеці України, що кваліфікуються за ч. 2 ст. 197-1 та ч. 1 ст. 111 КК України. Після критичних потішається ЗМІ таких формулювань в текст повідомлення додано слово "можливо" здійснив зазначені дії", - йдеться в повідомленні.

При цьому в КСУ вказали, що не можна назвати когось винним без відповідного рішення суду.

"З огляду на викладене, повідомляємо керівництво Державного бюро розслідувань, згідно зі статтею 62 Конституції України" Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Ніхто не зобов'язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину. Обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях ... ". Висловлюємо надію, що надалі службові особи ДБР у своїй діяльності керуватися виключно нормами Конституції України та чинного законодавства", - підсумували в суді.

Як раніше повідомляв APnews, ДБР розслідує кримінальне провадження, в якому фігурує глава Конституційного суду України Олександр Тупицький.

Новини партнерів

Екс-чиновника Назаренко, який вбив в центрі Києва двох пішоходів, затримала поліція
Винуватцем смертельної ДТП в центрі Києва виявився люстрований екс-чиновник Назаренко

Найпопулярніше за тиждень