Голова КСУ запропонував залучити Венеціанську комісію для вирішення антикорупційної кризи

Голова КСУ запропонував залучити Венеціанську комісію для вирішення антикорупційної кризи
Читать на русском

Олександр Тупицький вважає, що рішення Венеціанської комісії захистить суддів

Посли "Великої сімки" не отримали той результат, який очікували, від вкладених грошей. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву глави КСУ Олександра Тупицького.

"Я говорив з послами G7. З першим - послом Японії. Японці дуже тактовні. Посол Німеччини була більш категоричною. З ініціативи послів США і ЄС була друга зустріч. Я не почув від послів, що вони не поважають рішень Конституційного суду. Вони погодилися з тим, що закони, які є в Україні, повинні бути конституційними. Але вони поставили запитання: ми витратили багато грошей, але результати не такі, як очікувалося", - заявив Тупицький.

За його словами, він запропонував направити антикорупційні закони України, які скасовує КСУ, до Венеціанської комісії.

"Ми знайшли якесь взаєморозуміння та узгодження. Але не думайте, що після цих зустрічей ми потрапили під зовнішнє управління. Я сказав, що буде виважений підхід. А це значить - потрібно звернення до Венеціанської комісії, Ради Європи. І ймовірно, коли ти показуєш рішення Венеціанської комісії - то ти вже захищений суддя", - пояснив глава КС.

Тупицький закликав послів G7 працювати в українському парламенті, а судді будуть приймати рішення в рамках Конституції.

Як раніше повідомляв APnews, глава КСУ Олександр Тупицький заявив, що розпуск Конституційного суду Верховною Радою України буде мати ознаки конституційного перевороту.

Новини партнерів

Зеленський після зустрічі з суддями може відкликати законопроект про розпуск КСУ - джерело
Розпуск Радою КСУ стане конституційним переворотом - голова КСУ

Найпопулярніше за тиждень