Голова Комітету ВР з нацбезпеки розповів, скільки резервістів можуть призвати на фронт

Голова Комітету ВР з нацбезпеки розповів, скільки резервістів можуть призвати на фронт
Читать на русском

До 2025 року в умовах війни на Донбасі чисельність оперативного резерву України має нараховувати близько 250 000 резервістів.

В Україні станом на 1 січня 2021 року добровільно уклали контракти про проходження служби у військовому резерві 11,2 тисячі ветеранів АТО/ООС, з яких 5% - з бойовими військовими частинами.

Про це розповів нардеп від "Слуги народу" і голова комітету ВР з нацбезпеки Олександр Завітневич у коментарі "РБК-Україна", передає APnews.

"Згідно з концепцією військової кадрової політики в ЗСУ на період до 2025 року, в умовах продовження дії особливого періоду, планується мати на обліку загальну чисельність оперативного резерву на рівні близько 250 тисяч осіб", - розповів Завітневич.

За його словами, для того, щоб зберігати набуті навички резервістів і стимулювати їх укладати контракти на службу, щорічно планують проводити збори для близько 20-25 тисяч осіб. За допомогою таких заходів кількість резервістів-контрактників зросте, вважає Завітневич.

Він додав, що таким чином саме резервісти стануть основою для комплектування бойових частин в особливий період.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, Верховна Рада на випадок повномасштабної війни дозволила "турбомобілізацію" резервістів і посилила покарання за "відкос". Закон дозволяє президенту Володимиру Зеленському в оперативному порядку мобілізувати громадян, які вже відслужили і перебувають у військовому резерві.

При цьому, обіцяють, що такі дії торкнуться тільки тих, у кого вже є бойовий досвід.

Новини партнерів

Без машини, зате з квартирами: скільки за рік заробив міністр закордонних справ Кулеба
У МОЗ розповіли, чому не будуть вводити комендантську годину на карантині

Найпопулярніше за тиждень