Голи Яремчука і Кравця, переможний асист Соболя: як українські футболісти запалюють в Європі

Голи Яремчука і Кравця, переможний асист Соболя: як українські футболісти запалюють в Європі
Ексклюзив
Читать на русском

А Євген Макаренко взяв участь в божевільному матчі з десятьма забитими м'ячами.

У європейських чемпіонатах відбулися чергові матчі, в яких взяли участь українські легіонери. Редакція APnews традиційно підготувала огляд виступів наших футболістів за кордоном.

Англія

І знову українські футболісти на Туманному Альбіоні залишилися без ігрової практики. Андрій Ярмоленко так і не з'явився на полі в переможному для "Вест Хема" матчі проти "Фулхема". А Олександр Зінченко просидів на лавці запасних весь матч між "Манчестер Сіті" і "Ліверпулем". Гра між скаузерами і "городянами" закінчилася нічиєю 1:1.

Італія

Півзахисник "Аталанти" Руслан Малиновський втретє в нинішньому розіграші Серії А вийшов на поле в стартовому складі. На жаль, гру проти "Інтера" українець навряд чи може занести собі в актив. Багато в чому тому Джан П'єро Гасперіні замінив півзахисника на 59-й хвилині за рахунку 0:1 на користь "нерадзуррі". Матч закінчився з рахунком 1:1 - відзначився вийшовший на поле замість Руслана Міранчук.

Іспанія

Андрій Лунін все ще поза грою - на цей раз українець з лавки спостерігав за розгромом "Реала". У матчі з "Валенсією" захист "вершкових" вирішила максимально ускладнити життя Тібо Куртуа. Тричі захисники "Реала" фолили в своїй штрафній - і тричі Карлсо Солер реалізовував пенальті. Четвертий гол у ворота "Реала" забив свій же гравець - центрбек Рафаель Варан.

Бельгія

Роман Яремчук після не надто впевненого початку сезону продовжує забивати. На цей раз удар головою українця на 89-й хвилині матчу приніс "Генту" нічию в матчі з "Андерлехтом". Всього на рахунку українця чотири голи і один асист в трьох останніх матчах і 8+3 за підсумками всіх 15 ігр.Участіе в матчі прийняв ще один гравець - Роман Безус вийшов у складі "буйволів" відразу після перерви. Ігор Пластун на поле так і не з'явився. Як і Богдан Михайличенко в складі "Андерлехта" - у лівого захисника виявили коронавірус.

Результативний матч провів і ще один українець - Едуард Соболь допоміг "Брюгге" обіграти "Остенде". Українець асистував Діатто на другий гол, який і став переможним. На 90-й хвилині Юссуф Баджо просто добив суперника. А ось результативна передача іншого українця, Олександра Філіппова, не допомогла його "Сент-Труйдену" набрати очки в матчі з "Генком". Для форварда це третє результативна дія в трьох останніх матчах.

Нарешті, ще один українець - Євген Макаренко - не вирізнявся результативними діями. Але став частиною божевільного матчу "Кортрейк" - "Бєєрсхот". Команда українця забила на першій хвилині матчу, але в підсумку витягла нічию тільки в компенсований час. Всього ж в грі було 10 забитих голів!

Туреччина

Артем Кравець продовжує феєрія в турецькій Суперлізі. На цей раз український форвард відзначився голом у ворота одного з грандів - "Фенербахче". На 77-й хвилині Артем уникнув офсайду і подвоїв перевагу "Коньяспора" в грі. Всього на рахунку Кравця в цьому сезоні п'ять голів і одна гольова передача в шести матчах чемпіонату. Українець - третій у списку найкращих бомбардирів. Він ділить це місце з Радамелем Фалькао.

Угорщина

"Ференцварош" Сергія Реброва продовжує лідирувати в чемпіонаті. На цей раз "Фраді" впевнено розібралися з аутсайдером чемпіонату "Мезекевешд". Три голи лідери чемпіонату забили в першому таймі. При цьому рахунок міг бути і розгромним, але Ігор Харатін на 50-й хвилині не реалізував пенальті. У складі "Ференцвароша" 74 хвилини відіграв і Олександр Зубков.

А за "Мезекевешд" зіграли три українці (і ще два просиділи весь матч на лаві). Захисник Нестеров провів весь матч, півзахисник Вайда з'явився на полі у другому таймі, а хавбек Месхі покинув поле в першому таймі, отримавши червону картку.

Іван Петряк, своєю чергою, відіграв 35 хвилин у матчі МТК - "Фехервар". Український хавбек вийшов на поле на 56-й хвилині, але не зміг допомогти своїй команді відігратися - матч закінчився з рахунком 3:1 на користь МТК.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Роман Яремчук потрапив до п'ятірки кращих бомбардирів "Гента" за останні 40 років. Тепер український форвард зміг поліпшити своє становище в цьому списку ще на одну позицію.

Новини партнерів

Україна переходить на другий етап реагування на COVID-19: що це значить
У США перші пасажири успішно протестували Hyperloop. Фото

Найпопулярніше за тиждень