Голи Петряка та Малиновського, невезіння Яремчука. Як українські футболісти запалюють в Європі

Голи Петряка та Малиновського, невезіння Яремчука. Як українські футболісти запалюють в Європі
Читать на русском

Іван Петряк допоміг своїй команді вирвати перемогу в Лізі Європи.

Руслан Малиновський допоміг "Аталанти" розгромити "Комо" в спарингу. Таким чином бергамаски компенсували свою перепустку першого туру відновленої Серії А. Однак і крім Руслана українські футболісти непогано проявили себе в Європі на минулому тижні. Редакція APnews розповість, як наші легіонери проявили себе в своїх чемпіонатах.

Англія

"Манчестер Сіті" Олександра Зінченка пропускав перший тур АПЛ через пізнє завершення минулого сезону, а матч другого туру за участю "городян" пройде тільки в понеділок. Однак тур все одно не обійшовся без українців. Вінгер "Вест Гема" Андрій Ярмоленко все ж вийшов проти "Арсеналу".

Правда, зробив він це вже на 83-й хвилині, і за час, що залишився не зміг ніяк допомогти "молотобійцям". Більш того, переможний гол "каноніри" змогли забити саме коли на поле вже був українець. Але провини в пропущеному голі на Андрія немає ніякої.

Італія

"Аталанта" також пропустила матч першого туру через виступи в плей-офф Ліги Чемпіонів. Однак відсутність ігрової практики бергамаски замінили спарингами. В одному з них, проти "Комо", на поле вийшов і українець Руслан Малиновський.

Матч закінчився з рахунком 5:1, а українець забив третій гол "Аталанти". Він в один дотик замкнув закид від Папу Гомеса. Ще по два голи на свій рахунок записали Луїс Мюріель і Рафаель Толой.

Іспанія

Представник України в Ла Лізі Андрій Лунін був присутній на матчі "Реала" проти "Реала Сосьєдад", однак не допоміг своїй команді проти сансебастьянців. Український кіпер потрапив в заявку, але не вийшов у старті, а сам матч завершився внічию - жодна з команд голів не забивала.

Бельгія

Традиційно багато українців вийшли на поля Бельгії, проте жодному з них не вдалося відзначитися результативною дією. Так, "Андерлехт" виграв виїзний матч проти "Васланд-Беверена", а Богдан Михайличенко провів на полі весь матч.

Виграв свій матч і "Гент" з Яремчуком і Пластуном в складі. Хоча Роман навряд чи може сказати, що задоволений результатом - його єдиний гол скасували через положення "поза грою", а удар з пенальті зміг відбити голкіпер "Мускрона".

Нарешті, найгірше на вихідних довелося "Кортрейку" Євгенія Макаренка. Українець провів на полі весь матч, але не зміг допомогти своїй команді впоратися зі "Стандардом" - матч завершився з рахунком 2:1 на користь команди з Льєжа.

Угорщина

Куди більш успішно проявили себе українські легіонери в Угорщині. Почнемо з "Ференцвароша", який розгромив "Рацкеве" з рахунком 6:1 в рамках 1/64 Кубка Угорщини. Четвертий гол за команду Сергія Реброва забив Олександр Зубков. Для українця це перша результативна дія в новому сезоні, адже до цього Олександр відновлювався після травми.

Куди важливіше внесок іншого українця - хавбека "Фехервара" Івана Петряка. Мальтійський "Хіберніанс" в Лізі Європи виявився непоступливим колективом, але на 61-й хвилині подача Петряка з кутового призвела до голу. Це взяття воріт виявилося єдиним в матчі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як пройшла зустріч "Шахтаря" і "Зорі" в рамках третього туру Української Прем'єр-ліги. Команди, показавши яскраву атакуючу гру, розписали бойову нічию.

Новини партнерів

Люди з яхтами і Бентлі: в Мінцифри заявили що "багаті" люди отримали від держави 65 млрд грн
Фокін переконаний у необхідності створити тимчасовий уряд в ОРДЛО

Найпопулярніше за тиждень