Голи Філіппова і Петряка, асист Михайличенка: як наші футболісти запалюють в Європі

Голи Філіппова і Петряка, асист Михайличенка: як наші футболісти запалюють в Європі
Ексклюзив
Читать на русском

Роман Яремчук відзначився голом і результативною передачею.

Клубний футбол в Європі повернувся після перерви на матчі збірних. І українські футболісти змогли себе проявити з найкращого боку. Редакція APnews традиційно підготувала огляд ігрових дій наших гравців за кордоном. Цього разу українці роззабивалися не на жарт.

Англія

Олександр Зінченко як і раніше не дебютував в цьому сезоні АПЛ за "Манчестер Сіті", а ось вінгер "Вест Гема" Андрій Ярмоленко встиг взяти участь в чудесном спасінні команди в матчі проти "Тоттенгема". "Шпори" почали матч на рідкість вдало, забивши три м'ячі в перші 16 хвилин матчу.

Такий рахунок тримався на табло більшу частину матчу - в тому числі і коли Ярмоленко вийшов на поле, замінивши Антоніо на 77-й хвилині. Українець не записав на свій рахунок жодної результативної дії, проте саме його пас на Цоуфала привів до автоголу Санчеса. Також Ярмола врятував команду від четвертого пропущеного, заблокувавши удар Гарета Бейла.

Італія

Руслан Малиновський почав матч "Аталанти" проти "Наполі" на лавці запасних. На поле українець з'явився на 64-й хвилині вже за рахунку 4: 0 на користь "орлів". Руслан замінив Йосип Ілічич, проте не зміг допомогти бергамаскам зробити камбек - матч завершився з рахунком 4:1. Єдиний гол "Аталанти" на рахунку Ламмерса.

Іспанія

Продовжує залишатися без ігрової практики голкіпер "Реала" Андрій Лунін. Попри те, що основний кіпер "вершкових" Тібо Куртуа повернувся в клуб зі збірної з невеликим ушкодженням, саме бельгієць відстояв у воротах в матчі проти "Кадіса". Матч, до слова, закінчився мінімальною поразкою "галактікос".

Бельгія

Роман Яремчук, здається, відновився після травми остаточно - він з відривом кращий гравець "Гента". На жаль, його гол+пас в матчі проти "Серкль Брюгге" не допоміг команді навіть звести матч до нічиєї - гра закінчилася з рахунком 5: 2 на користь "Гента". Весь матч на полі провів ще один гравець "буйволів" - Ігор Пластун.

Дебютний гол на свій рахунок записав і нападник "Сент-Трюйдена" Олександр Філіппов. На жаль, його гол також не допоміг команді українця перемогти - 27-річний форвард забив гол в кінцівці першого тайму, коли команда українця "летіла" з рахунком 5:0. Фінальний свисток зафіксував перемогу "Берсхота" з рахунком 6:3.

Не можна не відзначити ще один гол, який на свій рахунок записав півзахисник "Кортрейка" Євген Макаренко - на 74-й хвилині він вивів свою команду вперед у матчі проти "Мехелена". Це перший гол українця за чотири роки. На 82-й хвилині на поле за "Мехелен" вийшов півзахисник Мар'ян Швед, проте він результативними діями відзначитися не зміг.

Дебютний асист в футболці "Андерлехта" оформив лівий крайній захисник Богдан Михайличенко - на 45-й хвилині він допоміг Тау зробити рахунок 2:0. На жаль, "Левен" зміг відігратися, звівши матч до нічиєї. А ось інший лівий фуллбек з українським паспортом, Едуард Соболь, що не відзначився результативними діями в матчі "Брюгге" проти "Стандарда". Проте, сам матч також закінчився з рахунком 1:1.

Туреччина

Артем Кравець продовжує феєрію в складі "Коньяспора". У матчі п'ятого туру чемпіонату Туреччини проти "Ені Малатьяспора" український нападник забив на 83-й хвилині. Цей гол не тільки став третім в трьох матчах, але і дозволив "Коньяспору" звести матч до нічиєї 1:1.

Греція

Дмитро Чигринський і Євген Шахов вийшли на матч АЕК проти ПАОКа з перших хвилин. Жоден з українців в матчі результативними діями не відзначився, а сам матч закінчився нічиєю 1:1.

Угорщина

"Ференцварош" Сергія Реброва здобув чергову перемогу в чемпіонаті, обігравши "Кішварду" з рахунком 2:0. Сам матч, втім, складався для "Фраді" важко - рахунок в матчі вдалося відкрити тільки на 67-й хвилині, а на 89-й хвилині український гравець "Кишварда" Красюк встановив остаточний рахунок, зрізавши м'яч у свої ворота. Ігор Харатін провів на полі всі 90 хвилин в футболі "Ференцвароша", а Олександр Зубков вийшов на поле тільки в другому таймі.

Ще один український легіонер в Угорщині, Іван Петряк, записав на свій рахунок гол-шедевр в матчі "Фехервара" проти "Гонведа". На 67-й хвилині український хавбек зважився на дальній удар з-за меж штрафного суперника. М'яч полетів точно у верхній кут воріт, і голкіпер "Гонведа" не зумів врятувати свою команду.

А ми нагадаємо, що після матчів збірної України центральний захисник "Динамо" Ілля Забарний серйозно додав у ціні. Всього через місяць після дебюту в дорослому футболі центрбек подорожчав в 20 разів - до одного мільйона євро.

Новини партнерів

Лікар пояснила, як батькам захистити дітей від вбивчих наслідків коронавірусу
У Києві замінували телеканал ZIK

Найпопулярніше за тиждень