Глава ВООЗ розпік та назвав меркантильними виробників вакцин від Covid-19

Глава ВООЗ розпік та назвав меркантильними виробників вакцин від Covid-19
Читать на русском

За словами Тедроса Гебрейесуса, виробники вакцин надають переваги багатим країнам через великий прибуток

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейесус засудив дії виробників вакцин в несправедливому розподілі вакцин від Covid-19, через що страждають країни третього світу.

Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву глави ВООЗ.

Тедрос Гебрейесус заявив, що в багатших країнах вакцинація проходить швидше, де близько 50 країн уже ввели 40 мільйонів доз. У той час як країни третього світу, наприклад Гвінея, отримала приблизно 25 доз:

"Я повинен бути прямолінійним. Світ знаходиться на межі катастрофічного морального падіння. В одній з країн з найнижчим рівнем прибутків було введено всього 25 доз. Не 25 мільйонів, а всього лише 25".

Глава ВООЗ розуміє прагнення країн вакцинувати в першу чергу людей похилого віку та медичних працівників, однак засуджує вакцинацію заможного шару населення в багатьох країнах.

"Вакцина - це те, що ми всі потребуємо, в прямому і переносному сенсі. Але зараз ми стикаємося з реальною небезпекою нерівності країн та меркантильністю виробників вакцин. Те, що є надією для одних - ще одна стіна для інших".

Тедрос розкритикував виробників вакцин за їх меркантильність, пов'язану з розповсюдженням препаратів по всьому світу:

"Ситуація ускладнюється тим, що більшість виробників віддають пріоритет багатим країнам, де буде великий виторг від продажу, ніж в країнах третього світу".

Головний вчений ВООЗ Сумья Свамінатан також попередив, що рекомендації під час пандемії Covid-19 повністю повинні дотримуватися протягом 2021 року, навіть коли вакцини стануть доступними для всіх.

«Дуже важливо нагадати всім людям, урядам та окремим особам, про обов'язки та заходи, яких ми повинні дотримуватися до кінця цього року. Без цих правил ми не зможемо отримати колективний імунітет, навіть коли вакцини отримають найбільш вразливі особи", - сказав Свамінатан.

Раніше APnews повідомляв, в Кабміні розповіли, коли в Україні з'явиться комерційна вакцина від Covid-19.

Новини партнерів

У Зеленського розповіли про пріоритети співпраці зі США під керівництвом Байдена
У МОН заявили, що заклади освіти, як і раніше, можуть видавати дипломи з відзнакою

Найпопулярніше за тиждень