Глава ВООЗ допустив ймовірність витоку коронавіруса з лабораторії Уханя

Глава ВООЗ допустив ймовірність витоку коронавіруса з лабораторії Уханя
Читать на русском

Виключати таку версію ще передчасно.

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я заявив, що не виключає версію про те, що коронавірус поширився через витік в лабораторії. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву Тедроса Аданома Гебрейесуса для Associated Press.

Гебрейесус також закликав владу Китаю співпрацювати з ВООЗ в роботі над встановленням походження COVID-19. При цьому на думку глави Всесвітньої організації охорони здоров'я важливо перевірити в тому числі і лабораторії.

"Я сам був лаборантом, я імунолог, і я працював в лабораторії, і інциденти трапляються. Таке часто трапляється", - заявив Гебрейесус.

За його словами, ще в березні експерти ВООЗ повідомляли, що не змогли однозначно визначити джерело коронавірусу. Співпраця Китаю в цьому питанні є ключовою умовою успіху, впевнений Гебрейесус.

"Нам потрібна інформація, чітка інформація про те, якою була ситуація в цій лабораторії до і на початку пандемії. Якщо ми отримаємо повні дані, ми можемо виключити лабораторне походження COVID-19", - зазначив глава ВООЗ.

Раніше APnews повідомляв, що в ВООЗ заявили про початок третьої хвилі коронавірусу. Річ у тому, що в усьому світі зростає кількість нових заражень і смертей від COVID-19.

Новини партнерів

До України вперше привезуть вакцину Moderna, - Ляшко
Рада призначила главою МВС Дениса Монастирського

Найпопулярніше за тиждень