Глава Мінцифри Федоров назвав три комп'ютерні гри, які змінили його життя

Глава Мінцифри Федоров назвав три комп'ютерні гри, які змінили його життя
Ексклюзив
Читать на русском

За словами міністра, його відомство хоче, щоб у сфері кіберспорту було менше держави та втручання з її боку

Глава Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що його відомство підтримує те, що відбувається у кіберспорті. Про це він повідомив на офіційній презентації Української професійної кіберспортивної асоціації, передає APnews.

Федоров розповів, в які ігри грав у дитинстві, та як завдяки цьому познайомився з багатьма людьми по всьому світу.

"Ми всіма силами підтримуємо те, що відбувається у сфері кіберспорту. Скажу чесно, що моє життя змінило три гри. Перша - це шахи. Спочатку грав оффлайн, тепер граю онлайн, друга - TimeZero, і я грав ще років, напевно, в 12-13, я там почав заробляти перші гроші і взагалі спілкуватись з людьми, які проживали в інших країнах. Я з маленького міста, це була велика соціалізація, бо я знайомився з людьми, які працюють в IT-компаніях, успішні. Я спілкувався і вважаю, що саме цей період в житті був одним з вирішальних. Також всі, напевно, грали в Counter-Strike і завдяки Counter-Strike у мене з’явились друзі, з якими я спілкуюсь досі. Тому я розумію, що таке проводити час, розвиватись, знаходити нових друзів", - сказав він.

За словами міністра, його відомство хоче, щоб у сфері кіберспорту було менше держави та втручання з її боку.

"Взагалі мені здається, що наше Міністерство, ми вболіваємо, щоб держави було мінімум в житті бізнесу і людей, тому що держава неефективна, вона велика, і ми хочемо, щоб вам все вдавалося, і держава взагалі не заважала, там де могла допомагати - допомагала. Я знаю, що президент підтримує кіберспорт, ми спілкувались, він повинен був бути сьогодні, але у нього є дуже насичений період, і ми обов'язково з організаторами проведемо окремо зустріч з президентом, де проведемо йому окремо стратегію з кіберспортом. Тому що я вважаю, що у нашій державі дуже не вистачає чіткого розуміння, куди ми рухаємося", - підкреслив Федоров.

Він також закликав рекламувати та піарити кіберспорт в Україні під час візитів до інших держав.

"Я хочу, щоб максимальна кількість людей побачила, куди рухається кіберспорт, тому що коли навіть ми буваємо в інших країнах, ми повинні говорити про це, ми повинні це рекламувати, ми повинні піарити. Ми робимо все, щоб сфера державних послуг - ДІЯ, електронні паспорти - все, за що ми боремось, воно було перше у світі також. Я розумію натхнення і дії організаторів сьогоднішнього заходу. Вони також хочуть, щоб про кіберспорт знали у світі, підтримували, щоб він надихав. Ми будемо робити все, щоб це вдавалось. Ми будемо допомагати вам, не заважати точно, будемо представляти на міжнародному рівні. Я знаю, скільки ще всього доведеться. Мені хочеться, щоб українські діти, підлітки, дорослі люди, вони свій час присвячували саме кіберспорту. Дуже важливо, коли немає меж і можна знайти друзів по всьому світу", - уточнив Федоров.

Новини партнерів

Кернеса вивезли до Німеччини на спецлітаку в "протиковідній" капсулі
Мільярди в асфальт. В Укравтодорі розповіли, як "закатають" в дороги 85 мільярдів гривень

Найпопулярніше за тиждень