Геращенко назвав справу Чорновол "ревізією результатів Революції гідності"

Геращенко назвав справу Чорновол "ревізією результатів Революції гідності"
Читать на русском

Геращенко наголосив, що довести провину Чорновол у справі про умисне вбивство неможливо

Справу, яку відкрили проти колишнього народного депутата Тетяни Чорновол у зв’язку з підозрою в умисному вбивстві за попередньою змовою та підпалі офісу "Партії регіонів", є ревізією результатів Революції гідності. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву заступника глави МВС Антона Геращенка в ефірі телеканалу ZIK.

"Справа Тетяни Чорновол - це справа ревізії результатів Революції гідності. Я хочу сказати, що всі, хто зараз призначений на свої посади, всі, хто є сьогодні в Україні, і весь історичний розвиток України за останні шість років - це результат Революції. Тому справа по Тетяні Чорновол - це є ревізія результатів Революції. І це ми вважаємо неприпустимим", - сказав він.

Геращенко наголосив, що довести провину Чорновол у справі про умисне вбивство неможливо, бо, навіть якби це було правдою, у ситуації з підпалом офісу "Партії регіонів" це юридично неправильно.

"Тетяна Чорновол і звинувачення в умисному вбивстві людини, яка задихнулась в диму в колишньому офісі "Партії регіонів", - це є повна дурість. Давайте ми будемо виставляти підозри Наталії Влащенко за те, що вона сказала не так, а потім суд скаже. А потім Антону Геращенко або ще комусь. Умисне вбивство за своєю кваліфікацією - це людина знає, що там є хтось, хоче його вбити особисто. Тому така кваліфікація справи юридично є нікчемною, тому що, навіть якщо звинувачувати Тетяну Чорновол в участі у підпаленні будинку, потрібно доказати, що вона знала, що там хтось був і бажала саме смерті цій людині. І це скаже будь-який юрист, і навіть студент юридичного факультету, тому ця справа є явно замовною", - резюмував заступник міністра внутрішніх справ.

Як повідомляв APnews раніше, Печерський районний суд Києва у четвер, 16 квітня, розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому народному депутату України Тетяні Чорновол, яку підозрюють в умисному вбивстві за попередньою змовою та підпалі офісу "Партії регіонів" на вулиці Липській.

Новини партнерів

Київ задихається, неможливо вийти на вулицю: у ДСНС пояснили, що відбувається
Без паніки: що робити, якщо у вашому будинку виявили хворого на коронавірус

Найпопулярніше за тиждень