Генпрокурор Венедіктова відкрила провадження проти трьох нардепів через недостовірне декларування

Генпрокурор Венедіктова відкрила провадження проти трьох нардепів через недостовірне декларування
Читать на русском

Кримінальні провадження відкриті проти двох депутатів з фракції "Слуга народу" та одного народного обранця від "Євросолідарності".

Проти трьох народних депутатів Верховної Ради України було відкрито кримінальні провадження у зв'язку з недостовірними відомостями у деклараціях.

Про це APnews повідомляє з посиланням на пресслужбу НАЗК.

Так генеральний прокурор Ірина Венедиктова порушила справи проти двох депутатів з фракції "Слуга народу" Олександра Куницького та Миколи Кириченка, а також нардепа від "Європейської солідарності" Михайла Забродського. Підставою стали подані парламентаріями декларації.

За інформацією НАЗК, у декларації Кириченка було знайдено порушення на 1,3 млн гривень. Забродський не вказав у декларації житловий будинок, який він орендував. Його вартість оцінюється у 1,54 млн гривень.

За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо попередньої кваліфікації кримінального правопорушення за частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України (недостовірне декларування).

Додамо, згідно з ч. 1 ст. 366-2 ККУ, йдеться про навмисне внесення суб'єктом декларування свідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченого Законом України "Про запобігання корупції", якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму від 500 до 2 мінімумів для працездатних осіб.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу (3-4 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин або до двох років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше APnews повідомляв, Національне агентство з запобігання корупції у зв'язку з недостовірними відомостями у декларації викликало для пояснень міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Новини партнерів

У Києві молода мама ременем задушила 2-річну доньку
Рада провалила відтвермінування введення РРО, якого вимагають ФОПи

Найпопулярніше за тиждень