ДБР прийшло з обшуками до депутата "Розумної політики" Воронько

ДБР прийшло з обшуками до депутата "Розумної політики" Воронько
Читать на русском

Голова міжфракційного об'єднання Дмитро Разумков назвав обшуки ДБР політичним переслідуванням.

Державне бюро розслідувань прийшло до народного депутата, члена міжфракційного об'єднання "Розумна політика" Олега Воронька з обшуками.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву голови МФО Дмитра Разумкова у Telegram-каналі.

Разумков заступився за свого колегу та назвав дії ДБР політичним переслідуванням.

"Сьогодні до нашого колеги з МФО "Розумна політика" Олега Воронька приїхали працівники ДБР. Їхні звинувачення на його адресу – притягнуті за вуха. Зараз я прямую до нього, інші народні депутати з МФО – теж. Політичні переслідування та діяльність "нового ДБР" – у дії!", - заявив глава "Розумної політики".

За інформацією ДБР, у чинного народного депутата проводяться обшуки за фактом підробки документів. Повідомляється, що під час судового розгляду в Печерському суді чинний народний депутат дав підроблені документи – протокол зборів з інформацією про нібито своє звільнення з посади директора, чим можливо ввів в оману суд.

"Попередня кваліфікація: підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів (ч. 4 ст. 358 КК України); службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України); введення в оману суду або іншого уповноваженого органу (ч. 2 ст. 384 КК України)", - йдеться у повідомленні відомства.

Варто зазначити, що ще восени 2021 року Олегом Вороньком зацікавилися в НАЗК, оскільки не отримали від нього підтвердження походження 132 млн. 25 тисяч гривень у декларації.

Раніше APnews повідомляв, у Державному бюро розслідувань не виключають одночасний допит підозрюваних у держзраді Петра Порошенка та Віктора Медведчука.

Новини партнерів

Справа Порошенка: під апеляційний суд стягнули сотні силовиків, а прихильники монтують сцену. Відео
Двоє постраждалих внаслідок розстрілу у Дніпрі залишаються у важкому стані - лікар

Найпопулярніше за тиждень