"Гарантії безпеки" мають обговорюватися лише після відведення російських військ – Стефанішина

"Гарантії безпеки" мають обговорюватися лише після відведення російських військ – Стефанішина
Читать на русском

Стефанішина переконана, що Кремль не може диктувати свої умови США і НАТО.

У Кабінеті міністрів України заявили, що Росія демонструє спроби перевести розмову в інше русло, погрожуючи новою війною. А обговорення "гарантій безпеки", яких Кремль вимагає від НАТО, повинні розпочатися лише після виведення російських військ.

Зокрема, про це заявила віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ході брифінгу з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом, передає APnews.

За словами Стефанішиної, вимога Російської Федерації до союзників не є переговорною позицією. Наголосила, що Москва не у тій позиції, щоб ставити будь-які умови, поки російські танки не покинуть український кордон.

"Росія намагається нав'язати свій порядок денний замість того, щоб повернутися за стіл переговорів.

Обговорення "гарантій безпеки" мають починатися з відведення військ від кордонів України", - заявила віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Нагадаємо, як раніше писав APnews, Росія пригрозила, що "вживе заходів", якщо США і НАТО не нададуть їй "гарантії безпеки" щодо нерозширення Альянсу, зокрема на схід, за рахунок України.

Новини партнерів

У Казахстані за добу померли три високопосадовці: інфаркт, самогубство, нещасний випадок
Офіс президента хоче запровадити в Україні систему "продуктових карток"

Найпопулярніше за тиждень