Гаага винесла рішення про введення тимчасових заходів щодо РФ

Гаага винесла рішення про введення тимчасових заходів щодо РФ
Читать на русском

Україна здобула повну перемогу у справі проти Росії у Міжнародному суді ООН

Міжнародний суд ООН у Гаазі ухвалив рішення про запровадження тимчасових заходів щодо Росії у справі щодо організації окупантом геноциду в Україні. Пише APnews.

Відомо, що Міжнародний суд ООН зобов'язав Росію:

- негайно припинити військові операції, що розпочалися на території України у лютому 24 лютого 2022 року;

- забезпечити, щоб будь-які військові або регулярні збройні підрозділи, а також інші організації або особи, контрольовані РФ не робили кроки щодо продовження військової операції.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україна здобула повну перемогу у справі проти Росії у Міжнародному суді ООН.

"Суд зобов'язав Росію негайно припинити вторгнення в Україну. Наказ є обов'язковим для виконання Росією згідно з міжнародним правом. Ігнорування рішення приведе РФ у ще більшу ізоляцію", - написав він у Twitter.

Гаага винесла рішення про введення тимчасових заходів щодо РФ

Як відомо, 7 березня у Міжнародному суді ООН розпочалися слухання за позовом України проти Росії у справі про звинувачення у геноциді. РФ хибно стверджувала про наявність нібито "актів геноциду" в Донецькій та Луганській областях, що стало підставою для визнання так званих "ЛДНР" та початком "спеціальної військової операції" проти України.

Новини партнерів

У РФ вирішили замінити McDonald's мережею «У дядька Вані»
Зеленський підписав закон про легалізацію криптовалюти в Україні

Найпопулярніше за тиждень