ФСБ звинуватила СБУ у спробі викрасти ватажка бойовиків на Донбасі

ФСБ звинуватила СБУ у спробі викрасти ватажка бойовиків на Донбасі
Читать на русском

Співробітники ФСБ затримали сімох громадян Росії, які нібито намагалися викрасти одного з лідерів бойовиків Донбасу

У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що під керівництвом глави департаменту контррозвідки Служби безпеки України на Донбасі нібито організували викрадення лідера бойовиків, яке зірвали. Про це повідомляє APnews з посиланням на ТАСС.

Пізніше в СБУ спростували інформацію ФСБ, пояснивши, що це черговий фейк.

Співробітники ФСБ затримали сімох громадян Росії, які нібито намагалися викрасти одного з лідерів бойовиків Донбасу за завданням спецслужб України. В ФСБ заявили, викрасти повинні були особу, яка брала активну участь в бойових діях проти ЗСУ.

"Безпосередньо під час спроби викрадення затримані громадяни Росії - Макаров Т.Б., Міщенко М.С., Капкаєва О.Д., Кормич О.М., Пизін М.Ю., Мороз Є.О. і Долгов В.В. Організатором і координатором проведення акції виступили громадяни України Андрій Байдала й Ігор Міщенко", - йдеться в повідомленні.

В Росії заявили, що українські спецслужби нібито залучали групу затриманих до підготовки ще кількох викрадень і вбивств росіян.

"За вказівкою української спецслужби члени ОЗУ вели спостереження за конкретними адресами в регіонах Росії, а для виконання низки завдань виїжджали на територію "ДНР", - додали в ФСБ.

Як повідомляв APnews раніше, представники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовилась про чотири нові ділянки розведення сил.

Новини партнерів

СБУ спростувала фейк російської ФСБ щодо зриву операції на Донбасі
Мін’юст продав сертифікатів у VIP-камери СІЗО на 33 608 гривень

Найпопулярніше за тиждень