ФСБ Росії звинуватила в організації хвилі псевдомінувань українського студента

ФСБ Росії звинуватила в організації хвилі псевдомінувань українського студента
Читать на русском

Загалом силовики затримали 14 людей, яких звинувачують у "мінуваннях".

Федеральна служба безпеки Росії заявила, що організатором хвилі псевдомінувань у Росії, Білорусі та ОРДЛО є український студент Антон Осипчук. Про це APnews повідомляє з посиланням на "РІА Новини".

Так, у рамках розслідувань цих справ російські силовики затримали 14 людей. Усі вони нібито є учасниками "сваттінгових" інтернет-спільнот. А організатором таких спільнот у ФСБ називають нібито 18-річного українського студента Антона Осипчука.

Студент факультету інформаційної безпеки київського Національного технічного університету "з поплічниками" нібито поширював такі повідомлення, щоб дестабілізувати обстановку в Росії та суміжних державах.

Також "мінери" діяли для здирства грошей і з хуліганства. На цей час проти затриманих порушили кримінальні справи про свідомо неправдиві повідомлення про теракти. Їм загрожує до восьми років колонії, а решту учасників шукають.

Раніше APnews повідомляв, що повідомлення ФСБ про "затримання сотні українських радикалів" відреагували в СБУ. Такі заяви слід розглядати через призму гібридної війни, зазначили у відомстві.

Новини партнерів

"Кандидату у президенти" загрожує в'язниця за образи євреїв та вандалізм над Ханукією - поліція
У ДП "Медзакупівлі України" проходять обшуки через придбані костюми біозахисту

Найпопулярніше за тиждень