Фірму-учасницю "Великого будівництва" спіймали на ухиленні від податків на 18,6 млн гривень

Фірму-учасницю "Великого будівництва" спіймали на ухиленні від податків на 18,6 млн гривень
Читать на русском

Підприємство в документах показувало покупку товарів і послуг, яких не було

Підприємство, яке неодноразово перемагало в публічних торгах за програмою "Велике будівництво", попалося на ухиленні від сплати податків на 18,6 мільйона гривень. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Державної фіскальної служби.

"Співробітники податкової міліції ГУ ДФС в Києві, під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури, викрили посадових осіб приватного підприємства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Підприємство, в тому числі неодноразово ставало переможцем прилюдних торгів за програмою "Велике будівництво", - йдеться в повідомленні.

Підприємство в документах показувало покупку товарів і послуг в іншого підприємства, хоча насправді їх не було. Завдяки цій схемі штучно завищували вартість робіт.

"Діючи умисно, фігуранти кримінального провадження формували безпідставний податкового кредиту по ПДВ. В результаті такої діяльність зловмисники ухилилися від сплати податку на загальну суму понад 18,6 млн гривень", - зазначено в повідомленні.

Співробітники податкової міліції провели обшуки офісних і житлових приміщень, в результаті виявили тендерну документацію і фінансово-господарські документи, які підтверджують розкрадання бюджетних коштів, чорнові записи та понад 6 мільйонів гривень в еквіваленті.

Варто зазначити, що проект «Велике будівництво» - це масштабне будівництво інфраструктури в Україні, в рамках якого повинні побудувати і відреставрувати дороги, школи, дитячі садки, стадіони і центри екстреної медичної допомоги по всій країні кошом державного бюджету та цільових надходжень.

За словами президента Володимира Зеленського, в 2020 році в рамках проекту вдалося побудувати 6,5 тис. Км доріг, з яких 4 тис. Км державного значення та 2,5 тис. км - місцевого. Крім того, реконструйовано 216 споруд, а також здана в експлуатацію перша черга мосту через Дніпро в Запоріжжі. Також відновлено сотні об'єктів соціальної інфраструктури.

У 2021 році планувалося розпочати будівництво ще одного моста через Дніпро в Кременчуці. Всього за 5 років програми планується відновити 1 300 мостів. Крім того, в планах у поточному році повинні побудувати 6,5 тис. Км доріг і запланований старт реконструкції київської окружної дороги протяжністю в 150 км. Також повинна з'явитися траса М-30 довжиною в 1,4 тис. км, яка з'єднає схід і захід.

За словами нардепа Миколи Княжицького, на "Велике будівництво" доріг в 2020 році витратили 120 мільярдів гривень. Крім того, Україна і Європейський банк реконструкції та розвитку підписали кредитну угоду на 450 млн євро за проектом на ремонт і будівництво доріг.

Як раніше повідомляв APnews, президент Володимир Зеленський хоче залучити Катар до будівництва великої кільцевої дороги навколо Києва, яка буде мати протяжність понад 200 кілометрів.

Новини партнерів

У Києві склали протокол на школу, яка працювала на локдауні
В "Слузі народу" назвали катастрофічне для України число нових випадків COVID-19 на добу

Найпопулярніше за тиждень