Федоров назвав причину збоїв у додатку "Дія" та пояснив, чому зникали документи

Федоров назвав причину збоїв у додатку "Дія" та пояснив, чому зникали документи
Читать на русском

Глава Мінцифри наголосив, що жодних поломок у додатку не було

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив збої у додатку "Дія" та те, чому у деяких користувачів періодично зникають документи. За його словами, Мінцифри довелось працювати із застарілими технологіями та реєстрами.

Про це APnews пише з посиланням на інтерв’ю Федорова ВВС.

Він пояснив, що після запуску послуги "єПідтримка" отримали надвелике навантаження на систему - мільйони запитів на день

"Ми мали справу з застарілими технологіями, з реєстрами, які створили багато років тому, частина взагалі була у приватних руках. Ми покращуємо технології, щоб реєстри краще взаємодіяли, і одночасно запускаємо унікальний для всього світу сервіс. Тому виникають такі проблеми", - сказав він.

Додавши, що "потрібно обирати": або рухатись так і розуміти, що іноді може щось збоїти, або чекати кілька років, і не факт, що чогось дочекатись.

При цьому Федоров підкреслив, що додаток не ламався, а документи зникали, бо “Дія” не зберігає персональні дані, і кожного разу, коли людина авторизується, з усіх реєстрів підтягуються документи.

"Немає однієї бази даних, де все зберігається. Кожного разу - це нові запити до реєстрів. А наші реєстри будувались багато років, хоча ми їх і оновлюємо поступово, тому, коли система не стабільна, реєстри не витримують, а інформація не підтягується", - пояснив він.

Та додав, що така архітектура безпечніша, ніж зберігати дані.

Як писав APnews, в Мінцифри також розповіли, коли українці почнуть отримувати "тисячу Зеленського".

Новини партнерів

В Україні можна буде подати заяву до поліції онлайн: МВС та Мінцифри готують нововведення
У Мінцифри розповіли, коли українці почнуть отримувати "тисячу Зеленського"

Найпопулярніше за тиждень