Фальшиві "Ілони Маски" за півроку вкрали понад 2 млн доларів в криптовалюті

Фальшиві "Ілони Маски" за півроку вкрали понад 2 млн доларів в криптовалюті
Читать на русском

Різні ж шахраї в цілому викрали понад 80 мільйонів доларів в криптовалюті.

За останні шість місяців шахраї виманили у користувачів соцмереж понад два мільйони доларів в криптовалюті. Всі вони прикидалися генеральним директором Tesla і SpaceX - Ілона Маском. Про це APnews повідомляє з посиланням на The Verge.

Втім, така схема - лише крапля в морі. Всього Федеральна торгова комісія підрахувала, що аферисти змогли вкрасти у людей 80 мільйонів доларів в різних видах криптовалюта. Причому таку дивовижну суму шахраї "набили" з жовтня 2020-го року. У порівнянні з позаминулим роком ця сума зросла більш ніж в 10 разів.

Проте, окремо в FTC виділили якраз випадки шахрайства, коли злочинці видавали себе за Маска. У різних соцмережах (найчастіше в Twitter) аферисти пишуть жертвам з акаунтів, які використовують ті ж аватари, що і у Маска. Підроблені профілі відрізняє тільки неправильно написане ім'я підприємця.

Аферисти зазвичай просять користувачів перерахувати криптовалюта на певну адресу гаманця в обмін на отримання більшого платежу. Відзначимо, що минулого літа сам Маск став жертвою шахраїв. В результаті одного з найбільших зломів в історії Twitter, зловмисникам вдалося отримати доступ до облікового запису не тільки Маска, але і президентів Барака Обами і Джо Байдена, Білла Гейтса і компанії Apple.

Раніше APnews повідомляв, що Маск втратив статус найбагатшої людини в світі. Бізнесмен втратив 3,16 мільярда доларів за вихідні.

Новини партнерів

Пожежі на Луганщині: керівників ДСНС судитимуть за "імітацію гасіння"
У Києві в ресторані сталася стрілянина: адміністратора закладу відвезли з простреленим животом, - фото

Найпопулярніше за тиждень