Євросоюз виділив Україні 1,2 млрд євро фінансової допомоги

Євросоюз виділив Україні 1,2 млрд євро фінансової допомоги
Читать на русском

Новий пакет допомоги буде не єдиним, який призначається Україні.

Європейський союз погодив надання Україні нового пакету макрофінансової допомоги на тлі загрози нового вторгнення Росії. Про це APnews повідомляє із посиланням на заяву голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн.

Загальний обсяг фінансування складе 1,2 мільярда євро – причому перший транш у 600 мільйонів євро наша країна може отримати вже найближчим часом. Ця допомога покликана вирішити низку фінансових проблем України.

"Ми обговорили, як ЄС може продовжити підтримку України в стислій та середньостроковій перспективі. ", - заявила фон дер Ляйєн.

Вже після цього Євросоюз почне працювати над другою, ще більшою, програмою підтримки України. Вона торкнеться галузі модернізації. Також глава Єврокомісії наголосила, що ЄС продовжить інвестувати у майбутнє України. Згідно з інвестиційним планом, на це виділять понад шість мільярдів євро.

"Також Єврокомісія майже подвоїла двосторонню допомогу Україні у грантах цього року, ще 120 мільйонів євро буде виділено", - додала тлі дер Ляйєн.

Раніше APnews повідомляв, що глава комітету ВР з питань фінансів Данило Гетьманцев заявив, що Україна може пройти 2022 рік без програми МВФ.

Новини партнерів

У ДБР заявили, що Порошенко досі не здав свої закордонні паспорти
2000 грн з одного клієнта: в Одесі накрили сутенерок, які відкрили борделі в історичному центрі міста

Найпопулярніше за тиждень