Євросоюз офіційно запровадив четвертий пакет санкцій проти Росії

Євросоюз офіційно запровадив четвертий пакет санкцій проти Росії
Читать на русском

До списку санкцій потрапили ще більше олігархів та еліти.

Європейський Союз офіційно затвердив четвертий пакет санкцій проти Російської Федерації, який включає економічні та персональні обмежувальні заходи.

Про це повідомили у пресслужбі Європейського союзу, пише APnews.

"Цей четвертий пакет санкцій є ще одним серйозним ударом по економічній та логістичній базі, на яку Росія спирається при здійсненні вторгнення в Україну. Мета санкцій полягає в тому, щоб президент Путін припинив цю нелюдську та безглузду війну", - цитує Раду ЄС голову дипломатії Жозепа Бореля.

Так, ЄС обмежив імпорт сталі та заліза, заборонив інвестиції у нафтовий та енергетичний сектори Росії, а також експорт предметів розкоші до РФ.

Під предметами розкоші, як пояснює Єврокомісія, маються на увазі, зокрема, дорогі машини та ювелірні вироби. А обмеження імпорту сталі, вважає Єврокомісія, може призвести до втрати РФ доходу €3,3 млрд.

Крім того, Євросоюз заборонив усі угоди з певними державними підприємствами та будь-які послуги щодо визначення кредитних рейтингів, пов'язаних з Росією. ЄС та інші члени Світової організації торгівлі (СОТ) домовилися відмовити російським товарам та послугам у режимі найбільшого сприяння на ринках ЄС.

Розширено чорний список по Росії, включивши до нього бізнесменів, журналістів та компанії країни.

"Ми додаємо в наш список санкцій ще більше олігархів та пов'язаних з режимом еліт, членів їхніх сімей та відомих бізнесменів, які залучені до економічного сектору, які забезпечують суттєве джерело доходу для режиму. Ці санкції також спрямовані проти тих, хто відіграє провідну роль у дезінформації та пропаганді, які супроводжують війну президента Путіна проти українського народу", - заявив Борель.

Раніше APnews повідомляв, Росія офіційно вийшла з Ради Європи.

Новини партнерів

ЄС опублікував список фізичних та юридичних осіб РФ, які потрапили під четвертий пакет санкцій
Росія вийшла зі складу Ради Європи

Найпопулярніше за тиждень