"Євросоюз - не банкомат": Боррель розповів, про що говорив з Зеленським

"Євросоюз - не банкомат": Боррель розповів, про що говорив з Зеленським
Читать на русском

За словами Борреля, Євросоюз залишається найпотужнішим партнером України

Після завершення першого офіційного візиту до України глава європейської дипломатії Жозеп Боррель наголосив на важливості продовження реформ та боротьбі з корупцією. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-реліз на сайті представництва Європейського союзу в Україні.

За словами Борреля, Євросоюз залишається найпотужнішим партнером України, а угода про асоціацію є найбільш всеосяжною угодою, яку Євросоюз має з будь-якою країною з-поза меж союзу.

"Відтоді Україна отримала від Євросоюзу 14 мільярдів євро, що є безпрецедентним рівнем підтримки. З 2007 року Європейський інвестиційний банк профінансував 43 проекти в Україні на суму у 6,45 мільярда євро", - сказав він.

Також Боррель зазначив, що у розмові з президентом України Володимиром Зеленським вказав, що Європейський союз - не благодійна організація і не банкомат.

"Як я вже сказав президенту, ЄС не є благодійною організацією чи банкоматом. Найкращим способом підтримати Україну для нас - це допомогти у реформуванні країни. Але лише українці власноруч можуть втілити ці реформи. Найкращим способом стабілізувати наш регіон сусідства є стабільна, заможна і демократична Україна", - додав голова європейської дипломатії.

Як повідомляв APnews, Шмигаль заявив, що безвіз з Євросоюзом не буде скасовано.

Новини партнерів

Принц Гаррі і Меган Маркл на подорож Африкою витратили 7 млн ​​доларів британців
У ще одного народного депутата підтвердили коронавірус

Найпопулярніше за тиждень