Євросоюз через міграційну кризу запровадить санкції проти "Бєлавіа" та провідних підприємств Білорусі - ЗМІ

Євросоюз через міграційну кризу запровадить санкції проти "Бєлавіа" та провідних підприємств Білорусі - ЗМІ
Читать на русском

Під санкції потрапить і сирійський авіаперевізник Cham Wings Airlines.

Європейський Союз вирішив запровадити новий пакет санкцій проти Білорусі у зв'язку з мігрантською кризою на білорусько-польському кордоні. Про це APnews повідомляє із посиланням на Bloomberg.

За даними видання, країни-члени ЄС вже сьогодні схвалять санкції щодо 17 фізичних та 11 юридичних осіб. Серед них - білоруська та сирійська авіакомпанії "Бєлавіа" та "Cham Wings Airlines".

Зазначається, що в Євросоюзі звинувачують Олександра Лукашенка в міграційній кризі, що розгорілася. Шляхом нього президент Білорусі нібито хоче чинити тиск на решту світу. При цьому "Радіо Вільна Європа" зазначає, що в списку немає громадян Росії та російських компаній, у тому числі і "Аерофлоту".

Своєю чергою білоруська служба "Радіо Свобода" опублікувала список санкцій. Крім "Бєлавіа" до списку потрапили туристичні агенції та мінські готелі, в яких селилися мігранти. До списку включені і великі білоруські підприємства - "Гродно Азот" та його філія "Гродно Хімволокно", "Білорусьнафта" та "Белшина". Фізичними особами, які опинилися у списку стали білоруські чиновники, керівники прикордонної служби, судді.

Раніше APnews наводив слова Олександр Лукашенко, який визнав, що білоруські силовики допомагали мігрантам прориватися до Польщі.

Новини партнерів

Фото Зеленського із свастикою на обличчі: суд оштрафував чоловіка за пост у Facebook
Кулеба та Лавров заявили, що в один день зустрінуться із Держсекретарем США: що обговорять

Найпопулярніше за тиждень