Європейську раду очолила Німеччина

Європейську раду очолила Німеччина
Читать на русском

На країну лягла відповідальність за відновлення Європейського союзу після кризи коронавірусу

Німеччина, починаючи з середи, 1 липня, почала головування в Європейській раді на наступні пів року, прийнявши його від Хорватії. Про це повідомляє APnews з посиланням на сайт Німецького головування Євросоюзу.

"З опівночі Німеччина прийняла головування в Європейській раді. У Берліні Брандербурзькі ворота були підсвічені логотипом німецького головування та його девізом на наступні шість місяців - "Разом до відновлення Європи", - йдеться у повідомленні.

На країну лягла відповідальність за відновлення Європейського союзу після кризи коронавірусу, збереження та розвиток європейської солідарності та відстоювання універсальних цінностей. Німеччина повинна робити кроки до протидії кліматичним змінам та розв’язання питань "зеленої" трансформації економіки, цифрового розвитку та зміцнення позицій Євросоюзу на світовій арені.

"Німеччина хоче бути двигуном та посередником у переговорах під час головування в Європейській раді. Наше завдання буде будувати мости та шукати рішення, які приноситимуть користь всім у Європі", - зазначив голова Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

Як раніше повідомляв APnews, Рада Європейського союзу у вівторок, 30 червня, схвалила список країн, для яких, починаючи із середи, 1 липня, знімуть обмеження на в’їзд.

Новини партнерів

У Тегерані внаслідок вибуху у клініці загинули десятки людей
В Україні зменшилась кількість нових випадків зараження COVID-19

Найпопулярніше за тиждень