Єврокомісія зарезервувала 300 млн доз майбутньої вакцини проти коронавірусу

Єврокомісія зарезервувала 300 млн доз майбутньої вакцини проти коронавірусу
Читать на русском

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн розповіла, що Єврокомісія домовилась щодо купівлі вакцини проти коронавірусу в разі її успішної розробки

Європейська комісія закінчила переговори з французькою фармацевтичною компанією Sanofi щодо придбання 300 млн доз майбутньої вакцини проти коронавірусу. Про це повідомляє APnews з посиланням на DW.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн розповіла, що Єврокомісія домовилась щодо купівлі вакцини проти коронавірусу в разі її успішної розробки. Єврокомісія взяла на себе частину витрат компанії на розробку вакцини, отримуючи натомість право придбати певну кількість доз вакцини упродовж визначеного періоду.

Ці кошти - авансовий внесок за вакцини, які країни Європейського союзу фактично купуватимуть пізніше. Sanofi має намір подати заявку на допуск своєї вакцини в червні 2021 року.

"Сьогоднішній крок із Sanofi є важливим першим наріжним каменем набагато ширшої європейської стратегії щодо вакцини", - сказала фон дер Ляєн.

Як повідомляв APnews раніше, в Україні станом на суботу, 1 серпня, зафіксували 1172 нових випадків захворювання на коронавірус.

Новини партнерів

Аваков оприлюднив відео ліквідації "полтавського терориста"
Ляшко пояснив, що вплинуло на збільшення нових випадків коронавірусу в Україні

Найпопулярніше за тиждень