Єврейська громада України звернеться до поліції після скандального концерту "Повторимо Коліївщину" в Києві

Єврейська громада України звернеться до поліції після скандального концерту "Повторимо Коліївщину" в Києві
Читать на русском

За заявою ОЄГУ, на даному концерті зафіксований заклик до вбивства євреїв, що є проявом антисемітизму і розпалюванням міжнаціональної ворожнечі.

Вчора в центрі Києві пройшов концерт з кричущою назвою "Повторимо Коліївщину", який влаштувала група "Закрите суспільство і його друзі". Під час свого "виступу" вони виконали пісню зі словами "Арсен ти Аваков, захистить нас від Сороса, Мокшанцев, п@д@расів та ж@дів", а після соліст показав нацистське вітання. Присутні на концерті люди сприйняли це зі схваленням.

У зв'язку з інцидентом Об'єднана єврейська громада України (ОЄГУ) заявила, що буде писати заяву в поліцію, оскільки концерт є проявом антисемітизму і розпалюванням міжнаціональної ворожнечі.

У ОЄГУ підкреслили, що подібне дійство в центрі столиці є нічим іншим як закликом до вбивства євреїв. Адже під час Коліївщини на Правобережній Україні гайдамаки вбили тисячі євреїв.

"Під час Коліївщини тільки в Умані гайдамаки знищили понад 10 тисяч євреїв. Таким чином, зафіксований заклик до вбивства євреїв, що є проявом антисемітизму і розпалюванням міжнаціональної ворожнечі", - йдеться в повідомленні.

Додамо, сам колишній міністр МВС Арсен Аваков, чиє ім'я звучало в пісні скандальної групи, в коментарі журналістам "Страни", повідомив, що "люди хайпують на тому, на чому не можна хайпувати", зазначивши, як багато "дурнів і безумців".

Єврейська громада України звернеться до поліції після скандального концерту "Повторимо Коліївщину" в Києві

Раніше APnews повідомляв, на Марші слави УПА за участю націоналістичних організацій, який організували в центрі Києва 14 жовтня, чоловік привітав інших учасників словами "Смерть м ** калям і ж ** ам".

Раніше APnews повідомляв, учасники маршу захисників і захисниць заволокли центр Києва димом і спалили опудало президента.

Новини партнерів

У Київській області чоловік збив 12-річну дівчинку на переході і втік
Зеленський і Шефір намагалися незаконно вивести гроші з банку Курченка

Найпопулярніше за тиждень