«Еталон цинізму»: в ОПУ відреагували на позов РФ до ЄСПЛ

«Еталон цинізму»: в ОПУ відреагували на позов РФ до ЄСПЛ
Читать на русском

У цієї скарги Росії немає ніякої юридичної перспективи та практичного сенсу, вважають в ОПУ.

Радник глави ОПУ Михайло Подоляк назвав "еталоном цинізму" позов Росії до Європейського суду з прав людини. Про це повідомляє APnews з посиланням на коментар політика виданню «Українська правда».

"По-перше, керівництво Росії вирішило скористатися інструментом ЄСПЛ після того, як на конституційному рівні забезпечило собі абсолютну можливість не виконувати будь-яке рішення ЄСПЛ. Тобто ЄСПЛ для самої РФ в юридичному сенсі ніщо, а ось в пропагандистському - все. Якщо комусь був потрібен еталон політичного цинізму - ось він у вигляді подібних дій Росії ", - сказав чиновник.

Подоляк також додав, що у позовних вимог РФ немає жодної юридичної сили.

"По-друге, у цієї скарги Росії в ЄСПЛ немає ніякої юридичної перспективи і практичного сенсу, крім чисто пропагандистського. З кожного телеприймача в РФ тепер щодня істерично буде звучати перелік "звинувачень", " доказів", поданих в ЄСПЛ. Парадокс в тому, що РФ вигідна будь-яка істерія в даному випадку - негативне рішення проти РФ дозволить їм почати іншу пропагандистську кампанію - вже по дискредитації самого ЄСПЛ ", - підкреслив радник глави ОПУ.

Раніше APnews повідомляв, РФ подала в ЄСПЛ на Україну скаргу з 10 пунктів.

Новини партнерів

Кабмін відклав обіцяні виплати ветеранам МВС на серпень
РФ обговорить продовження договору про транзит газу через Україну після 2024 року

Найпопулярніше за тиждень