ЄС офіційно продовжив санкції проти РФ через Крим ще на рік

ЄС офіційно продовжив санкції проти РФ через Крим ще на рік
Читать на русском

Діяти вони будуть до 23 червня 2022 року

Європейський Союз офіційно продовжив санкції проти РФ через Крим ще на рік, до 23 червня 2022 року. Санкції введені за незаконну анексію Криму Російською Федерацією.

Про це APnews пише з посиланням на рішення, яке було прийнято в понеділок у Брюсселі в рамках засідання Ради ЄС з питань закордонних справ.

"Сьогодні Рада ЄС вирішила продовжити ще на один рік до 23 червня 2022 року санкції, введені у відповідь на незаконну анексію Росії Криму і Севастополя", - йдеться в повідомленні.

Рішення вступить в силу після публікації в офіційному журналі ЄС. Санкції передбачають обмеження економічних відносин з Євросоюзом, а саме заборону на імпорт товарів з Криму або Севастополя в ЄС, а також інфраструктурні або фінансові інвестиції, туристичні послуги в Криму або Севастополі.

У заяві сказано, що ЄС не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати це порушення міжнародних норм.

Останній раз санкції продовжували минулого року і вони діяли до 23 червня 2021 року. Вперше ж вони були введені в червні 2014 року. З того часу щороку їх продовжують.

Раніше APnews писав, що РНБО ввела санкції проти глави "Ростеху" та російського мільярдера.

Новини партнерів

На Олімпіаді в Токіо вперше виступить жінка-трансгендер
Тихановська заявила, що Протасевича у Білорусі використовують як "трофей"

Найпопулярніше за тиждень