ЄС надасть Україні обладнання для захисту від хімічних та ядерних загроз на 11,3 млн євро

ЄС надасть Україні обладнання для захисту від хімічних та ядерних загроз на 11,3 млн євро
Читать на русском

Допомога буде доставлена ​​в Україну з аварійних запасів ЄС, які зберігаються в Румунії, Угорщині, Швеції, Німеччині, Греції та Данії.

Європейська комісія після запиту українського уряду щодо медичного обладнання, засобів захисту та спеціалізованого обладнання вирішила надати Україні спорядження від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз. Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Обладнання, надане ЄС, включає 300 000 спеціалізованих захисних костюмів, 5 600 літрів дезактивуючих речовин і 850 одиниць обладнання для операцій з дезактивації.

ЄС також поставить монітори пацієнтів, інфузійні насоси та апарати штучної вентиляції легень, а також захисне обладнання для медичного персоналу – маски та халати.

"Невиправдана війна Росії та напади на заклади охорони здоров'я чинили сильний тиск на системи охорони здоров'я України. За останні чотири місяці ми цілодобово працювали, щоб забезпечити швидку реакцію ЄС на запити України щодо специфічного обладнання та гуманітарних вантажів. Вже 30 країн передали Україні товари через Механізм цивільного захисту ЄС, але з огляду на величезні медичні потреби, викликані війною, що триває, ми мобілізували стратегічні резерви rescEU. Медичне обладнання та обладнання для хімічних, біологічних або ядерних надзвичайних ситуацій вже на шляху до України", - прокоментував комісар з антикризового управління Янез Ленарчич.

Новини партнерів

Кількість жертв неможливо уявити: Зеленський прокоментував ракетний удар по ТЦ у Кременчуці
РФ завдала ракетного удару по ТЦ у Кременчуці: у будівлі перебувало понад 1000 осіб (Відео)

Найпопулярніше за тиждень