Єрмак розповів, за яких умов жителів Донбасу залучать до мирних переговорів

Єрмак розповів, за яких умов жителів Донбасу залучать до мирних переговорів
Читать на русском

Глава Офісу президента уточнив, що проведення місцевих виборів на Донбасі можливо тільки "після того, як будуть виведені іноземні війська"

До переговорів щодо врегулювання збройного конфлікту на сході України необхідно залучити непричетних до розв'язування бойових дій представників громадянського суспільства Донбасу. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву глави Офісу президента Андрія Єрмака в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Якщо такі представники населення повинні бути залучені до переговорного процесу, то вони повинні бути не причетні до воєнних дій або вбивств наших солдатів, а також нічого не мати спільного з сепаратистськими та терористичними організаціями. Це повинні бути визнані представники громадянського суспільства", - зазначив глава Офісу президента.

Єрмак вважає, що переговори в Мінську "практично не були переговорами". За його словами, рішення Паризького саміту нормандського формату фактично не виконуються, оскільки кожен день на Донбасі гинуть військові Збройних сил України. До того ж, переговори тристоронньої контактної групи ще не погодили нові пункти розведення.

Глава Офісу президента уточнив, що проведення місцевих виборів на Донбасі можливо тільки "після того, як будуть виведені іноземні війська і незаконні збройні формування, коли Україна поверне контроль над своїм кордоном". Єрмак підкреслив, що тільки після цього можна говорити про вибори, які повинні пройти за умови безперешкодної діяльності ЗМІ, політичних партій і міжнародних спостерігачів.

Як повідомляв APnews раніше, колишній глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що агресія Російської Федерації на Донбасі та в Криму говорить про наближення Третьої світової війни.

Новини партнерів

Глава МЗС України анонсував скору зустріч "нормандської четвірки"
Рада спростила процедуру ввезення в Україну наркотичних ліків для тяжкохворих

Найпопулярніше за тиждень