Єрмак розповів, що на посаду спікера української делегації в ТКГ розглядають кілька кандидатур

Єрмак розповів, що на посаду спікера української делегації в ТКГ розглядають кілька кандидатур
Читать на русском

За словами керівника ОП, кандидатура нардепа Миколи Тищенка не розглядалась.

Українській делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі потрібен спікер і наразі розглядається кілька кандидатур. Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак в ефірі телеканалу "Україна 24", передає APnews.

За словами Єрмака, суспільству дуже важливо знати про стан переговорів ТКГ з першоджерел.

"Я хотів би, щоб це було. Це дуже важливо. Адже сьогодні комунікаційні речі грають дуже важливу роль. Ніде правди діти, так, ми трохи запізнюємося. І, безумовно, сьогодні всі люди, які беруть участь у роботі ТКГ, а це багатогодинні конференції, і дуже важливо, адже нам протистоїть досить серйозна інформаційна машина. А для суспільства дуже важливо все, що там відбувається, і воно повинно оперативно, з першоджерел дізнаватися, що відбувалося", - сказав він.

Також глава ОП зазначив, що на позицію прес-секретаря української делегації в ТКГ розглядається кілька кандидатур.

Разом з тим, відповідаючи на питання про те, чи може стати членом делегації в ТКГ народний депутат, заступник голови фракції "Слуга народу" Микола Тищенко, Єрмак сказав, що його кандидатура навіть не розглядалась.

"Ну якщо ставитися до цього як до анекдоту ... Насправді, таке питання навіть не розглядалося. Скажімо так, є люди, імідж яких передбачає велику кількість розмов, інформації. Я думаю, до такого роду розмов підштовхнула фотографія Миколи з Леонідом Макаровичем під час зустрічі представників ТКГ з групою народних депутатів", - додав він.

Як повідомляв APnews раніше, Спікером делегації ТКГ Донбасом може стати Маркіян Лубківський.

Нагадаємо, що 30 вересня Президент Володимир Зеленський вивів Вітольда Фокіна зі складу делегації України для участі в ТКГз врегулювання конфлікту на Донбасі. На думку президента, Фокін відступив від справедливої ​​оцінки анексії Росією Криму, міста Севастополя, а також окупації окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави.

Читайте також:

Новини партнерів

В Україні за добу знову зафіксували понад 4000 випадків COVID-19, десятки людей померли
Білоруський телеканал підписав Україну, Польщу та Литву як «країни колишнього СРСР»

Найпопулярніше за тиждень