Єрмак про "злитий" запис розмови з екс-адвокатом Трампа і Волкером: Було важливо не зайняти жодну зі сторін

Єрмак про "злитий" запис розмови з екс-адвокатом Трампа і Волкером: Було важливо не зайняти жодну зі сторін
Читать на русском

Єрмак стверджує, що у той час він намагався домогтися зустрічі президентів, зберігаючи нейтралітет.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на публікацію розмови між ним та колишнім адвокатом Дональда Трампа Руді Джуліані та американським дипломатом Куртом Волкером. Він стверджує, що завжди керувався інтересами України.

Про це Андрій Єрмак заявив в коментарі журналістам, передає APnews.

"Вкотре переконався, що останні два роки у відносинах із США ми все робили правильно. Чергова публікація про події 2019 року змусила поновити у пам'яті розмови із Рудольфом Джуліані та Куртом Волкером", - заявив Єрмак.

Він стверджує, що у той час намагався домогтися зустрічі президентів, зберігаючи нейтралітет.

"Переді мною, як помічником президента України, стояв ряд завдань, одне із яких - добитися зустрічі президентів двох держав. І було дуже важливо не зайняти жодну зі сторін у тодішній серйозній внутрішньополітичній боротьбі у Сполучених Штатах. І саме так я і діяв - дуже виважено та обережно", - зазначив глава ОП.

Також він додав, що команда Володимира Зеленського доклала неймовірних зусиль не лише для того, щоб зберегти двопартійну підтримку України в США.

"Наша мета була набагато амбітнішою - вивести українсько-американські відносини на рівень справжнього стратегічного партнерства. І, попри серйозну внутрішньополітичну боротьбу в Сполучених Штатах, на численні зусилля третіх сил зіпсувати відносини наших країн, їм це не вдалося. Сьогодні ми можемо констатувати, що зусилля нашої команди дали результат, адже цього року ми маємо безпрецедентний рівень взаємодії з американською адміністрацією на всіх рівнях", - заявив Єрмак.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, 40-хвилинна розмова між Джуліані, Єрмаком і Волкером відбулася перед розмовою Трампа і Зеленського, в ході якого колишній президент США "м'яко" натякнув, що військова допомога США може залежати від готовності українського президента "зробити послугу" - оголосити розслідування проти Джо Байдена і його сина Хантера Байдена в Україні.

Новини партнерів

Слідство у справі МН17 відхилило свідчення щодо причетності ЗСУ до запуску ракети
У Києві іноземці викрали людину за борг по ремонту: поліція ввела в місті спецоперацію

Найпопулярніше за тиждень