Елітну лікарню "Феофанію" відкриють для всіх українців з 1 січня

Елітну лікарню "Феофанію" відкриють для всіх українців з 1 січня
Читать на русском

Раніше там мали право лікуватися лише чиновники та держслужбовці

Українська влада остаточно вирішила відкрити лікарню "Феофанія" для всіх українців. Лікування в цій елітній медустанові стане доступним вже з 1 січня 2022 року.

Про це APnews пише із посиланням на заяву голови Комітету ВР з питань охорони здоров'я Михайла Радуцького.

"Лікарня «Феофанія» довгий час залишалась символом того, що чиновники та пересічні громадяни мають різний рівень доступу до медичних послуг. І сьогодні медичний заклад підпорядковується Державному управлінню справами, а допомогу там надають державним службовцям. Але з 1 січня 2022 року лікування у медичному закладі «Феофанія» стане доступним для всіх українців!", - заявив він.

Додавши, що це було завданням Зеленського, над яким Комітет разом із МОЗ працювали два роки.

За словами Радуцького, в межах реформи галузі всі медичні заклади повинні увійти до єдиного медичного простору. Наступного року заплановано перехід на фінансування за програмою медичних гарантій відомчих лікарень, закладів міністерств та Національної академії наук.

Додамо, що ціни в "Феофанії" на сьогоднішній день ще досить щадні. Так, консультації різних лікарів коштують по 350-400 грн, різноманітні аналізи, дослідження чи обстеження - від 500 до 1500 грн (іноді 2000 грн). Тобто, "космічних" тарифів, які часом виставляють приватні клініки, там немає. Принаймні за прайсом.

APnews писав, що у "Феофанії" свого часу лікувалися від коронавірусу Володимир Зеленський та Андрій Єрмак.

Новини партнерів

В Одесі наробив галасу арт-об'єкт у вигляді коронавірусу з жіночими геніталіями - фото
Кулеба заявив про готовність до "відвертої розмови" із головою МЗС РФ Лавровим

Найпопулярніше за тиждень