"Елемент гібридної війни": у "Дії" прокоментували продаж даних українців

"Елемент гібридної війни": у "Дії" прокоментували продаж даних українців
Читать на русском

Українців запевнили, що всі дані перебувають під надійним захистом

Низка українських ЗМІ повідомили про продаж даних українців, нібито вкрадених з "Дії". Представники проекту назвали цю інформацію елементом гібридної війни.

Про це повідомляє APnews із посиланням на прес-службу "Дії".

"Починаючи з минулих вихідних, в інтернеті постійно з'являються оголошення про продаж даних, нібито отриманих під час кібератаки, що відбулася з 13 на 14 січня. Серед них багато оголошень стосується продажу бази даних Дії. Такі оголошення мають на меті не тільки залякати суспільство. А ще дестабілізувати ситуацію в Україні, зупинивши роботу державного сектора", - йдеться у повідомленні.

Українців запевнили, що всі дані перебувають під надійним захистом у держреєстрах.

"Оголошення про можливість купити дані, отримані після злому 14 січня, є аферою: шахраї продають старі дані, скомплектовані з багатьох джерел, які були злиті до 2019 року. Наразі українські кіберфахівці повинні об'єднатися, щоб протистояти загрозі та нейтралізувати супротивника", - наголошується в повідомленні.

Раніше APnews повідомляв, хакери здійснили масову кібератаку на низку урядових сайтів. Станом на ранок 14 січня немає доступу до восьми ресурсів держструктур.

Новини партнерів

У Харкові жінка впала в кому після катання на тюбінгу: подробиці інциденту
Вітання Зеленського та "живий" ланцюг у Києві: в Україні відзначають День Соборності (фото)

Найпопулярніше за тиждень