"Ви замішані в згвалтуванні": Спікера США Пелосі звинуватили в приховуванні злочинів Байдена

"Ви замішані в згвалтуванні": Спікера США Пелосі звинуватили в приховуванні злочинів Байдена
Читать на русском

За її словами, спікер США і Конгрес змусили Тару замовкнути та не поширювати звинувачення

Колишня співробітниця Сенату США Тара Рід розкритикувала спікера Палати представників Ненсі Пелосі за "лукаву" позицію, звинувативши її в замовчуванні злочинів лідера США. Раніше вона звинуватила Байдена в зґвалтуванні 1993 року.

Про це повідомляє APnews з посиланням на DailyMail.

Гучна заява відбулася на тлі Місяця обізнаності про сексуальні напади в США, який закінчується цього тижня. Спікер Палати представників Ненсі Пелосі також вирішила виступити з такою заявою Twitter:

"Закінчуючи Місяць поінформованості про сексуальне насильство, ми знову зобов'язуємося боротися з сексуальним насильством і вимагати відповідальності. Конгрес підтримує тих, хто вижив і буде шанувати їх силу, працюючи в ім'я майбутнього, вільного від насильства і нападу".

Колишня співробітниця Сенату Тара Рід вирішила вступити в словесну перепалку з Ненсі Пелосі в соціальній мережі. Жінка звинуватила її в спробі змусити замовкнути жертв зґвалтування замість того, щоб підтримати їх та їхні затвердження:

"Ви дійсно підтримуєте тих, що вижили? Я була помічницею сенатора і піддалася зґвалтуванню з боку члена Сенату, який зараз є президентом США. Ви та Конгрес змусили мене замовкнути та відмовили в правосудді. Ви, пані спікер, не були на моєму боці. Ви замішані в зґвалтуванні", - заявила вона.

Ненсі Пелосі не відреагувала на висунуті звинувачення.

Причина конфлікту.

Торік Тара Рід звинуватила президента США Джо Байдена в зґвалтуванні 1993 року, стверджуючи, що він напав на неї в офісній будівлі Капітолію під час її роботи помічницею по персоналу його офісу. За її словами, майбутній президент притиснув її до стіни та зґвалтував.

Своєю чергою Байден категорично заперечував будь-які звинувачення, які були висунуті як раз під час президентських перегонів США, Ненсі Пелосі також підтримала версію Байдена:

"Все його колишні та нинішні співробітники ніколи не чули інформації про цей інцидент. Ніхто ніколи не пред'являв йому претензій", - заявила спікер в інтерв'ю CNN.

Колишня співробітниця Сенату також розкритикувала Байдена і за його заклик до розслідування заяв про сексуальні домагання проти губернатора Нью-Йорка Ендрю Куомо, назвавши його "зарозумілим".

"Байден - лицемір. Він ніколи не говорив, що мої заяви повинні розслідуватися, і не припускав, що я говорю правду. Моя травма дуже навіть реальна. Той факт, що він закликає іншого чиновника до розслідування і можливим кримінальних санкцій за аналогічними звинуваченнями - підтвердження його зарозумілості та безвідповідальності за свої власні злочини. Я обіцяю, що одного разу настане розплата і правда переможе".

Вона також звинуватила американські ЗМІ в приховуванні звинувачень проти Байдена, заявивши, що вони пішли на поступки та не сприйняли її заяви серйозно.

Тоді лідер США закликав до ретельного розслідування всіх можливих звинувачень проти губернатора, заявивши, що слід вірити жінкам-жертвам. Він також зазначив, що Куомо притягнуть до кримінальної відповідальності, якщо розслідування доведе його провину.

Раніше APnews також повідомляв, американський дипломат звинувачується в сексуальному примушенні 22-річної дівчини під час роботи в посольстві США в Мексиці у 2014 році.

Новини партнерів

У Києві обмежать рух транспорту мостом Метро
Кіберексперт пояснив, чи можуть шахраї вкрасти особисті дані з додатку "Дія" та набрати кредитів

Найпопулярніше за тиждень