Екс-нардеп Ємець назвав російську мову - "мовою для тварин"

Екс-нардеп Ємець назвав російську мову - "мовою для тварин"
Ексклюзив
Читать на русском

У коментарі APnews народний депутат Максим Бужанський, автор законопроекту № 2362, згідно з яким пропонується врегулювати норми вивчення предметів шкільної програми російською мовою і мовами національних меншин, прокоментував його слова

Колишній народний депутут Леонід Ємець оскандалився через різку мовну заяву в соціальних мережах. У своїй публікації він назвав російську мову "мовою тварин, а не мовою Лєрмонтова, Булгакова і Висоцького".

Про це повідомляє APnews.

«Троє наших солдат було вбито російським окупантом за добу. А в цей час депутат Бужанський та монобільшість Володимира Зеленського вирішили позахищати россійську мову. Сьогодні, для мене це вже не мова Лєрмонтова, Булгакова і Висоцького. Це мова тварин, які здатні розстріляти медика на полі бою», - написав депутат.

Екс-нардеп Ємець назвав російську мову - "мовою для тварин"

У коментарі APnews народний депутат Максим Бужанський прокоментував його слова так:

«Пан, назвемо це так, Ємець, переплутав російських військових з нашими російськомовними громадянами. Нападати на яких йому набагато комфортніше, мабуть. Позиція антидержавна, розпалює ненависть, та й просто жалюгідна і ганебна».

Нагадаємо, народний депутат з "Слуги народу" Бужанський подав законопроект № 2362. Згідно з яким пропонується врегулювати норми вивчення предметів шкільної програми російською мовою і мовами національних меншин, а також зняти дискримінаційні квоти по відношенню до окремо взятих мов. Законом планується ввести норму, згідно з якою "перелік навчальних предметів, що вивчаються державною мовою, визначався освітньою програмою освітнього закладу з урахуванням особливостей мовного середовища".

Після цього, заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко в понеділок, 13 липня, закликав внести законопроект № 2362 щодо навчання українською мовою в навчальних закладах до порядку денного після того, як його відхилив комітет Верховної Ради.

Також раніше в авторському проекті журналіста Василя Апасова "ПЕРШИЙ ПІДКАСТ" Бужанський заявив:

"Прийняти закон №2362, яким перехід російськомовних шкіл синхронізується з перекладом інших шкіл, припустимо, польських, румунських, на українську мову. Мова про те, що у нас подвійні стандарти. Ці повинні перейти зараз, а ці через два роки. А чому? У нас громадяни якихось різних сортів? У нас є одні громадяни, є інші? Я вважаю це несправедливим, карантин дуже сильно мене відкинув в цьому питанні, я його зрушив. Але я сподіваюся, що до канікул встигну випхати це питання в зал, а там весна покаже, хто де крав. Я хочу подивитися, хто за це не проголосує, хто скаже: "Я згоден на те, щоб була несправедливість і далі".

Новини партнерів

Карантин у Києві може тривати півтора роки, ніяких послаблень не буде - Держпродпотребслужба
"Спимо та їмо тут, замість душу - серветки і вода": побратими вбитого Сармата сидять під Офісом президента вже 35 днів

Найпопулярніше за тиждень