Екс-міністра фінансів Данилюка з трьома дипломами не допустили до конкурсу на директора БЕБ через "неправильну" освіту

Екс-міністра фінансів Данилюка з трьома дипломами не допустили до конкурсу на директора БЕБ через "неправильну" освіту
Читать на русском

Конкурсна комісія не може визнати диплом Данилюка з Університету Індіани.

Екс-міністра фінансів Олександра Данилюка не допустили до конкурсу з відбору директора Бюро економічної безпеки.

Позаштатний радник голови Офісу президента Тимофій Милованов пояснив відповідне рішення "некомпетентністю" подання документів та непрофільною освітою Данилюка.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву Милованова у Facebook.

Так, за його словами, у кандидатів має бути економічна або юридична освіта. Водночас, Данилюк вказав у пакеті документів про наявність у нього трьох дипломів.

"Перший — про інженерну освіту з КПІ (не підходить, бо не економічна). Другий — про професійну освіту в царині фондового ринку (не підходить, бо не вища). Третій — диплом з бізнес-освіти Університету Індіани за спеціалізацією фінанси. Всі дискусії в комісії та публічно є навколо саме цього диплому. Хоч бізнес-освіта і економічна освіта для багатьох економістів є різними речами, в Україні закон визначає бізнес-освіту в фінансах спеціалізацією в галузі економіки. Тому цей диплом міг би задовільнити вимоги закону. Але є проблема: закон не визнає автоматично іноземні дипломи. Для визнання потрібно пройти досить просту і формальну процедуру (називається нострифікація)", — написав Милованов і додав, що Данилюк цього не зробив, тому комісія не може визнати його диплом з Університету Індіани.

При цьому, якби комісія надала Данилюку додатковий час для підтвердження диплому, Бюро економічної безпеки не змогло б запрацювати 25 вересня, пояснює Милованов.

"Публічна позиція і політичний досвід — це круто. Але також потрібно компетентно заповнювати документи у відповідності до закону. І я ще нічого не кажу про підроблені довідки від психіатра", — заявив позаштатний радник Офісу президента.

Варто зазначити, що всього на конкурс подало документи 59 осіб, зокрема Данилюк, очільник Держфіскальної служби Вадим Мельник, президент Укргазбанку, член Ради Нацбанку, екс-депутат Микола Катеринчук та інші.

Рішення про недопуск до конкурсу 11-ти кандидатів, серед яких і Олександр Данилюк, було ухвалено на засідання конкурсної комісії 29 липня.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, Бюро економічної безпеки обіцяють запустити до 25 вересня.

Новини партнерів

На заводі в Ужгороді горять склади. Пожежу гасять вже кілька годин. Фото
Підозрюваний у вбивстві 6-річної дівчинки на Харківщині лупцював інших дітей палицями та цеглинами

Найпопулярніше за тиждень