Екс-главу КСУ Тупицького можуть примусово доставити до суду, - Веніславський

Екс-главу КСУ Тупицького можуть примусово доставити до суду, - Веніславський
Читать на русском

"Те, що Тупицький систематично не з'являвся до суду для вибору запобіжного заходу, лише підтверджує, що він відчуває, що перспективи судового розслідування будуть для нього несприятливі", - зазначив політик.

Екс-главу КСУ Олександра Тупицького при необхідності можуть примусово доставити на засідання суду у справі про злочини проти правосуддя. Про це повідомляє APnews з посиланням на коментар каналу «Україна 24» представника президента в Конституційному суді Федора Веніславського.

"Він є звичайним громадянином України і може оскаржити будь-які, на його думку, неправомірні, незаконні дії або бездіяльність будь-яких суб'єктів владних повноважень. Що стосується кримінального провадження, це як раз закономірний результат діяльності органів досудового розслідування, які зібрали весь необхідний масив доказів, що свідчить про те, що є всі підстави для того, щоб суд виніс обвинувальний вирок для пана Тупицького щодо злочину проти правосуддя", - заявив політик.

За словами Веніславського, у разі неявки підозрюваного на засідання суду, до нього можуть бути застосовані примусові заходи.

"Те, що він систематично не з'являвся до суду для вибору запобіжного заходу, лише підтверджує, що він відчуває, що перспективи судового розслідування будуть для нього несприятливі. Матеріали справи з обвинувальним актом передані в суд, він фактично змінить статус з підозрюваного на обвинуваченого, і в разі, якщо особа, яка має статус підсудного, не являється на суд, діють інші норми, якщо він буде знову систематично ухилятися від явки до суду, будуть застосовані примусові заходи", - додав представник глави держави.

Раніше APnews повідомляв, в суд направили звинувачення щодо Олександра Тупицького.

Новини партнерів

"Абсурдно": посольство Білорусі направило МЗС України ноту протесту через припинення авіасполучення
У Малі вдруге за рік військові заарештували президента і прем'єр-міністра

Найпопулярніше за тиждень