Екс-глава "Укрексімбанку" Мецгер "виправдав" напад на журналістів "захистом банківської таємниці"

Екс-глава "Укрексімбанку" Мецгер "виправдав" напад на журналістів "захистом банківської таємниці"
Читать на русском

Він заявив, що інцидент із журналістами виник не через конкретне питання, а через прихований запис.

Колишній голова Укрексімбанку Євген Мецгер заявив, що охоронці фінустанови напали на журналістів, бо намагалися зберегти банківську таємницю. За його словами, представники ЗМІ задали питання, яке не обговорювалось перед інтерв'ю.

Про це APnews пише з посиланням на його інтерв'ю "Українським новинам".

«Я розумію, як виглядали мої дії з погляду журналістів. Так само, як у журналістів є свої важливі речі, банкіри мають поняття, що істотно впливають на їх оцінки будь-якої ситуації. Це, зокрема, такі важливі речі, як банківська таємниця, конфіденційність, репутація банку», - сказав він.

Додавши, що перед інтерв'ю журналісти були попереджені про те, що якщо питання суттєво відступатимуть від заявленої теми – інтерв'ю може бути зупинено.

"У заявленій тематиці не було жодного питання про кредит, виданий компаніям під заставу ТЦ SkyMall", - сказав Мецгер.

Зазначивши, що охорона діяла у рамках особливих повноважень, які надає кабінет «зі спецрежимом», де відбувалося інтерв'ю. При цьому він заявив, що інцидент із журналістами виник не через конкретне питання, а через прихований запис.

Раніше APnews повідомляв, журналістам-розслідувачам "Схем" вдалося відновити відео конфлікту, що стався під час запису інтерв'ю з главою Укрексімбанку Євгеном Мецгер, який наказав охороні стерти запис "під нуль". Незабаром сам Мецгер подав у відставку і вибачився перед журналістами.

APnews писав, що журналісти "Схем" розкрили суть питання, яке розізлило голову Укрексімбанку Євгена Мецгера, внаслідок чого на них було здійснено напад.

Новини партнерів

Жили разом і добре вчилися: поліція Житомира знайшла у водоймі тіла зниклих студентів
Радикальні санкції. США розглядає відключення Росії від SWIFT у разі нападу на Україну – ЗМІ

Найпопулярніше за тиждень